onsdag 1 juni 2011

Puutarha-asiaa

Tänään piti olla kaunis, aurinkoinen ja lämmin päivä. Olihan se kaikkea tätä, mutta mukaan mahtui myös kunnon sadekuuro, joka saapui tuulen saattamana ja meni ohi parin tunnin päästä. Onneksi ei ukkosta esiintynyt! Lämmintä on ollut, joskin sade viilensi ilman.
Kaikki mielenkiinto keskittyy nyt ulkotöihin. On saatava kaikki kuntoon alkavaa kasvukautta varten.
Yllä yksi tekeillä oleva kukkapenkki. Kovin näyttävät vielä hentoisilta hajuherneen taimet. Tämä on uusi penkki, johon olen siirtänyt syysasteria, lipstikkaa, orvokkia ja hajuhernettä tuijan viereen, joka näkyy oikealla. Myös yksi mustasilmäsusanna on mukaan päässyt.
Japaninruusukvitteni kukkii.

Lisää kukkapenkin tekoa:
Tässäkin on monenlaista, tuijan vieressä kultapalloja, sormustinkukkia, lipstikkaa, mäkitupakkaa. Löytyy siitä kokeeksi pari kolme tomaatin taintakin. Lisäksi vielä puuntaimi, löysin penkin laidasta kultasateen taimen, jonka siirsin turvaan keskemmälle. Vielä siihen tulee hajuherneitä ainakin.
Valkoinen ja..
sininen syreeni aloittelevat kukintaansa.
Tavallinen pihlaja aloittelee myös kukintaansa. Muistaakseni viime vuonna ei pihlajankukkia juurikaan ollut. Tämä on vain yksi monista, joka sattui olemaan lähellä kuvaajaa.
Tammi on saanut vihreän vaatetuksensa. Takana oikealla hopeapaju, vasemmalla maassa myös kukintaansa aloittava köynnöshortensia. Edessä vanha koristepensas, jonka olen tänne siirtänyt, mutta nimi ei nyt tule mieleen, sen ja tammen välissä kultasadepuu, jonka kukintaa odotan innokkaasti.

Kultasade kuvattuna toiselta suunnalta.
Ja aurinko on paistanut...
... niin rantatielle kuin muuallekin.
Mukava ja lämmin alku kesäkuulle.

8 kommentarer:

 1. Sinulla on ihana piha monin erilaisin kukkapenkein. Minä tykkään kauheesti tuosta kultasadepuusta vai onko pensas. Kotini lähellä oli aikoinaan noin 50 metriä pitkä aidan vierus niistä tehty. Vuosittain se kasvoi jättikorkeaksi ja kukki ihanasti keltaisin kukin. Latva muodosti sellaisen kaarikatoksen puoliskan. Tosi ihana.

  SvaraRadera
 2. Kiitos, Sirkkis! Kultasade on todella ihana (myrkyllinen kuitenkin), kukkii suurin, keltaisin kukin, kuin kukkatertuin. Ja latva on leveä ja puolipyöreä, kuten kuvailit.Yksi kukka on ollut tähän mennessä kultasateissani!Kukkiessaan se on upea! Olen ne siemenestä kasvattanut. Nyt on kasvamassa yksi sinisade-pensas/puu. Haluan kokeilla, saanko sen kasvamaan. Molemmat ovat vähän talviarkoja. Harmi, kun vain yksi viidestä sinisateen siemenestä iti.

  SvaraRadera
 3. Ihana puutarha! Kyllä noissa maisemissa on mukava puuhailla kasvien parissa, vaikka kyllä se välillä varmasti työstä käy :) Kauniit kukat ja kasvit on sitten kiitoksena työstä.

  SvaraRadera
 4. Kiitos, Anja! Kaikkeahan ei voi saada kuvaan, mutta on myönnettävä, että olosuhteet ovat erinomaiset puutarhan kasvattamiselle. Jotenkin se vain aina vie mukanaan keväisin. Sitten saa valitella kipeää selkää ja jäykistyneitä jäseniä, kun on unohtanut ajankulun maata möyriessä. Toisaalta otan sen kuntoiluna, puutarha on minun kuntosalini kesällä, lumikola talvella.

  SvaraRadera
 5. Kultasateesta tulee aina mieleeni Maria Langin dekkari, jossa murha tehtiin kultasateella.
  Japaninruusukvittenin kukat ovat ihanan vahvan väriset.
  Kaunista perjantaita ja nauti puutarhassasi!

  SvaraRadera
 6. Ihana koti ja pihamiljöö sinulla, rantateineen kaikkineen.
  Kiitollinen saat olla kun jaksat ahertaa puutarhassasi.Minulla kipeät olkapäät ja kädet jarruttaa, pitää ajatella helppoutta.
  Ruusukvitteni meilläkin kukkii, edellinen asukas oli istuttanut kolme pensasta.
  Iloitaan kesästä ja kasvusta.

  SvaraRadera
 7. Tarina,
  Pitääpä lukea tuo Langin dekkari! Kiitos vinkistä! Japaninruusukvittenin kukat ovat todella vahvan värisiä, aivan kuin vähän eksoottisia, ja - niinhän ne kai ovatkin! Kiitos, nautitaan! Jos en jaksa mitään tehdä, katselen ja nautin kuunnellen linnunlaulua.

  SvaraRadera
 8. SinikkaHelena,
  Kiitos sanoistasi! Kyllä olen kiitollinen, kun terveyttä on riittänyt ahertamiseen. Ajattelen, että mitä enemmän aherran, sitä paremmin ja kauemmin jaksankin. Mutta joskus on annettava kermpoille periksi, eihän sille sitten mitään voi. Ruusukvitteni on kaunis ja eksoottinen kukka. Iloitkaamme nyt kesästä ja kasvusta aivan kuin sanoit!

  SvaraRadera