torsdag 7 juli 2011

AgapanthusTämä kasvi on Agapanthus, Afrikan tähti, Rakkauden kukka. Tämä kuva on netistä otettu.
Olen joskus siihen ihastunut. Noin 5-7 vuotta sitten hankin sen, en kyllä muista, ostinko kaupasta valmiin taimen vai kasvatinko siemenestä Saattaa olla, että jälkimmäinen on totta. Minun kasvini kuihtuu talveksi, on olemassa aina vihreitäkin. Koskaan se ei ole kukkinut vielä. Talvet se on viileässä, kesät ruukussaan ulkona tai kasvihuoneessa. Minulla ei ole ollut minkäälaista hoito-ohjetta kunnes nyt olen netistä katsellut siitä tietoja. En ole tiennyt, pitääkö se istuttaa uuteen ruukkuun joka vuosi, syvään vai matalaan, isoon vai pieneen. Verkossa sanotaan jossakin, että pieni ruukku, ahdas. Aurinkoinen paikka. Mutta toisaalta se voi menestyä ulkonakin ykköskasvivyöhykkeellä, jopa kakkosella tai kolmosellakin! Kotoisin kuitenkin Afrikasta kuten nimikin sanoo.
Tänä keväänä on tapahtumassa pieni ihme! Agapanthus on kasvattanut pari kukkavanaa! Hitaasti hitaasti turpoaa kukkapallo vanan päässä. Nyt se on näin suuri:
Alareunassa oikealla näkyy toinen nuppu. Kukkavana on varmaan metrin pituinen jo.
Siirsin ruukun aamulla ulos kasvihuoneesta.
Varmaan ostamani lehmälannan ansiota että on kukintaa odotettavissa.
Agapanthus, Afrikas stjärna, Kärlekens blomma. Ett kärt barn har många namn.
Den har jag haft i kruka i så där 5-7 år utan att få någon blomma någonsin, bra att den har hållits vid liv ens. Nu plötsligt har den tänkt om och en och två blommor är att vänta inom en översiktlig framtid. Sakta går det, men säkert. Hoppas jag.
Kan nyckeln till blomman vara kogödsel som jag använt i sommar?!

6 kommentarer:

 1. Voi miten ihana kukka tuollainen rakkauden kukka pitäis olla minullakin. Jos vaikka tulisi lisää rakkautta ja voisi myös antaa vastarakkautta ;)
  Onko suo kukka sininen ??

  SvaraRadera
 2. Siniset kukat pitäisi tulla. Katsotaan nyt, mitenkä käy sen ja rakkauden kanssa!

  SvaraRadera
 3. Ooh, sinä viherpeukalo.
  Upea kukinto, kunhan vain jaksaa sinnitellä kaikki nuppunsa auki.

  SvaraRadera
 4. Nyt vaan odotellaan nuppujen aukeamista.
  Ihanaa päivää!

  SvaraRadera
 5. Kiitos vain, TeSa! Pidän itseäni enemmä kokeilijana kuin varsinaisena viherpeukalona! Sinnittelemistä se kukkienkin synnyttäminen vaatii näköjään. Ihanaista viikonloppua!

  SvaraRadera
 6. Tarina,
  Odotellaan juu! Odottavan aika ei koskaan ole liian pitkä tämänkaltaisissa tapauksissa! Ihanaa päivää ja viikonloppua sinullekin!

  SvaraRadera