tisdag 26 juli 2011

Kesän kypsymistä

Palaanpa lestini ääreen taas. Kesä kulkee vääjäämättä kohti syyskuukausia. Sen näkee monista jo kuihtuneista ja siemeniä rakentavista kukista. Omenapuusta, jossa muutamat omenat odottelevat punerrusta poskilleen, minulla tosin vain valkea kuulas kypsyilee omia aikojaan syömäkelpoiseksi. Ilma on edelleen helteistä ja kosteaa.  Ukkostakin on ollut kerran pari, onneksi ei kovin rajuja ukkosilmoja ja sadettakin on saatu.
Kasvihuoneessa tomaatit kasvavat. Kohta nekin ovat punaposkisia. Sinisarja agapanthuskin saavutti huippunsa, tässä jo muutamia kukkia on kuihtumassa. Toinen nuppu aukeamassa.
Alpi kukkii jo myös. Tämä on aivan luonnossa kasvava alpi, joka on saanut kotipaikan minun hoivistani.
Eilen aloitin jokavuotisen puuverstasurakkani. Olen katkonut puita moottorisahalla eilen ja tänään. Tänään, kun homma oli hoidettu, olikin sitten otettava suihku ja betasalpaaja ja laskeuduttava levolle, kuten sanotaan. Siinä tunnin pari huilailtuani rupesi tekemään mieli lättyjä eikä siinä muu auttanut kuin nousta sekoittamaan ohukaistaikinaa ja lättyjä paistamaan. Kyllä ne sitten maistuivatkin hillon keralla.
Nyt vain kastelen kukkaruukkuja ulkona ja ihailen kesän aikaansaannoksia. Samaa toivotan lukijoillekin.

4 kommentarer:

 1. Noita Illoisen kirjoja luin teinityttönä ja mielikuva niistä nyt muistellessa, jotta kirjat veivät mennessään.
  Syksyä kohden kesä eittämättä kääntyy ja satokausi alkaa.
  Kivaa keskiviikkoa!

  SvaraRadera
 2. Tuo sinun sinisarja-kukka on ihana. Onneksi syksyyn on vielä matkaa ja helteet jatkuu. Välillä kun käy suihkussa niin jaksaa paremmin. Tosin iho ei tykkää kun monta kertaa päivässä suihkuilen.

  SvaraRadera
 3. Tarina,
  mukavia ovat. Kiva, kun olet lukenut niitä. Niin se kesä kääntyy taas, mutta mukavaa viikonloppua!

  SvaraRadera
 4. Sirkkis,
  kiva, kun tykkäät. Kuten olet huomannut, se vaatii suunnattomasti kärsivällisyyttä. Helteet vain vielä jatkuvat, suihkuiltava on vielä muutama päivä. Mukavaa viikonloppua!

  Kiitos kommenteistanne, Tarina ja Sirkkis!

  SvaraRadera