onsdag 8 juni 2011

Kevätjuhla

Tietysti sitä pitää olla mukana koulun kevätjuhlassa! Välillä on mennyt jokunen vuosi, kun ei ole ollut omia koulunsa päättäjiä,  etten ole kevätjuhlissa ollut. Mutta on se kiva kesänaloitus näin ei-koululaisellekin. Vaikka menin hyvissä ajoin ennen juhlan alkamista, oli sali jo täynnä väkeä. Vielä jokusia luokkia ohjailtiin juhlasaliin luokistaan. Siellä vilahti mukana toinen kaksosistakin!
Vanhempia, isovanhempia, veljiä ja siskoja oli kerääntynyt runsain joukoin juhlistamaan koululaisten kevätjuhlaa. Täällä ei laulettukaan Suvivirttä vaan Ålänningens sång, jonka koululaiset oppivat alusta lähtien laulamaan. Valtavan kuumaa tuli isossakin tilassa. Ei ihme, että pienimpiä alkoi väsyttää.
Pylvääseen on kiinnitetty päättäjäisjuhlan ohjelma, lasten tekemä. 3-4 -luokkalaiset laulamassa.
1-2 -luokkalaiset esittivät myös lauluja. Sitten oli 5-6-luokkalaisten vuoro. Kuudesluokkalaiset saivat päästötodistuksen ala-asteelta ja siirtyvät ensi syksynä yläasteelle, joka sijaitsee lähellä tätä koulua. Matka ei paljon pitene eikä muutu koululaisille.
Kun kuudesluokkalaiset olivat saaneet todistuksensa, esittivät koulun oppilaat yhdessä laulun. tämän jälkeen siirryttiin omiin luokkiin, joissa oppilaat saivat todistuksensa ja stipendejäkin.
Jännittäviä hetkiä kouluvuoden päätökseksi!
Todistus on saatu vasempaan käteen, tervehditty opettajaa oikealla kädellä sekä lopuksi halattu opettajaa. Haikeata on.
Päivämäärä tänään.

Hauskaa kesää toivotetaan liitutaululla! Kun mehut ja kahvit on nautittu vielä, siirrytään opettajan hyvästelyn jälkeen käytävään katselemaan ja odottelemaan muiden luokkien päättymistä.
Käytäviä on somistettu, oviin kiinnitetty yksilöllisiä kuvia ym, jotta luokkaan olisi helpompi löytää.
Siskokset muistavat jonkin kivan leikkisävelmän välillä.

Talven aikana aikaansaatua.
Lapsenlapset olivat tänä vuonna ensimmäisellä, kolmannella ja neljännellä luokalla. Neljäsluokkalainen sai kuvataiteen stipendin. Minulle oli täysi yllätys, että hänellä on sellaisia harrastuksia, en ollut nähnyt häntä "itse teossa" koskaan, sitävastoin kyllä pienemmät sisarukset piirtävät ja maalaavat. Kuten tuossa edellä olevassa kuvassa, jotka ekaluokkalaiset ovat tehneet.
Oli aika sanoa hei luokkatovereille ja lähteä kesälaitumille.

Hei sitten, koulu!
Hei sitten viereinen kirjasto!
Nyt suunnataan vihreille niityille..
ja arkipäivään ilman koulua, mikä tuntuukin oudolta ensin alkuun. Tämän totesikin kolmasluokkalainen.
Kiireiset ovat jo menneet.
Det var skolavslutning i dag i skolan. Barnen sjöng, lärarna talade och sexorna dimitterades från lågstadiet. Efter en gemensam avslutningsfest i festsalen gick man in i sina klasser och fick sina betyg utdelade där. Eleverna bjöds på saft och kaka, föräldrarna fick kaffe till kakan.
Sedan var det dags att säga hej då till klasskamraterna. Många träffas nog under sommaren också.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar