torsdag 30 juni 2011

Helle

on jatkunut vielä tänään. Päivä on käytetty osin ulkona puuhailuun, uimiseen, varjossa  ja lastenlasten kanssa olemiseen. Lyhytkestoiset tuulenpuuskat yhdessä taivaalla ajelehtivine tummine ohimenevine pilvineen ennakoivat luultavasti lähestyviä ukkos- ja sadeilmoja. Kaikki on niin ohimenevää...
Nyt illan tullen pilviverho lisääntyy, sateen enteet ovat ilmassa.
Sadetta on tulossa, joten leikkasin tänään osan nurmikosta, tai osan metsäteistä, joita olen hiljalleen rakennellut. Ehkä olisi ollut viisasta leikata enemmänkin, mutta jospa siihen vielä tilaisuus tulisi lähipäivinä. Lisäksi kultapallot, ritarinkannkset ja ukonhatut ovat saaneet tukinarut ympärilleen. Siinä hommassa tuli niin kuuma, että kävin rannan aalloissa vilvoittelemassa. Ei siellä nyt pahemmin aaltoja ollut kylläkään, aika tyyni vesi.

Mieskirjailijoita tuli listattua, sikäli kuin se ketään kiinnostaa. Listaus oli kuitenkin merkittävää itselleni, sillä on hyödyllistä muistella, mitä on joskus puuhaillut. Ajan myötä tapahtuu tahatonta ja tahallista unohtamista. Nyt pitäisi miettiä naiskirjailijoita. Heitä on tullut luettua paljon vähemmän, jo siksi, että ennen vanhaan kirjailijat olivat etupäässä miespuolisia jostakin syystä. Ja ne miehet näkyivät paljon enemmän kuin naiset. Listasta ei tule missään tapauksessa kovinkaan pitkä, luulisin.

2 kommentarer:

 1. Viikon hitti ...
  varjoon alta polttavan auringon ...
  ja mikäs sen vilvoittavampaa kuin pulahdus mereen.
  Lämpöistä päivää!

  SvaraRadera
 2. Tarina,
  Sinäpä sen hitin keksit! Eikös se ollu Fredi joka niin lauloi! ajankohtainen todellakin. Lämmintä riittää, vaikka satoikin ukkosen kera. Ihanaa kesäpäivää!

  SvaraRadera