måndag 27 juni 2011

Asiasta toiseen

Ilta-aurinko kultaa rannan puut laskiessaan yhä alemmas läntisellä taivaalla.  Aurinkoinen päivä on päättymässä, helteitä luvataan taas edelleenkin. Tänään oli liian kuuma oikeastaan mitään tehdäkseni ulkona.  Mutta ehkä ei tarvinnutkaan, Sarin blogissa sanotaan, että nämä päivät ovat vain puutarhasta nauttimiseen! Hyvällä syyllä siis voin vain nauttia kesästä. Tuulikin on tyyntynyt lähes täysin.
Hain pyykit sisään narulta, jossa ne kuivuivat hetkessä.
Olen kyllä istuttanut muutaman tuijan taas ruukkuihin. Jäljellä on istuttamatta enää kuusi kappaletta , jotka etsivät sijoittamistaan. Jos en ennen syksyä keksi kaikille paikkaa, upotan ruukut talveksi multaan ja työnnän näin sijoistuskysymyksen ratkaisua vuodella eteenpäin.
Ajelin aamupäivällä kaupungissa hakemassa ruukkuja, tankkaamassa ja ostamassa akvarelli- ja piirustuspaperia. Ne olivat päässeet loppumaan. Nyt on sata kappaletta kumpiakin, joten saa nähdä, syntyykö mitään.
Tankkaamisesta puheenollen, en edelleenkään usko95 E10 bensaan, tankkaan 98E5-bensaa jatkossakin ainakin toistaiseksi. Kerran jouduin ottamaan ysivitosta ja minusta tuntui, että moottori vähän nyki ja oli ns. laiskanlainen. Kaikkea me joudumme kokeilemaan vain ylemmältä taholta tulevien noottien takia. Mutta ylemmät tahot eivät ota vastuuta meidän koekaniinien menopeleihin tuleviin (mahdollisesti) vikoihin. Ei kiitos, niin kauan kuin välttäminen on mahdollista!
Miksi kaikki tehdään niin kovalla kiireellä ja hätiköiden tässä maassa?! Pakotetaan ihmiset rankkoihin muutoksiin tuosta vaan.  Sähköauton kyllä hankkisin, jos se yleistyisi.
Kesäkuu lähenee loppuaan. Syksyä ei vielä odotella, mutta heinäkuussa on Seinäjoella taas tangomarkkinat! Niitähän seurataan tv:n välityksellä tarkasti. Esimakua tangoista löytyy noista edellisistä postauksista!
Taisto Tammi oli armoitettu tangolaulaja. Hänen tahdittamanaan on tullut tanssittua monet tangot menneinä aikoina. Arja Koriseva on taas nykypäivän laulaja, joka myös aikoinaan voitti tangokuningattaren tittelin Seinäjoella. Hänellä on luonnostaan kaunis ääni.
Katselin aiemmin illalla yhden nostalgisen ohjelman, joka perustui Benito Mussolinin tyttären, Edda Mussolinin, elämään. Tämä oli toinen osa hänen elämäkerrastaan. Hän Edda kuoli vasta 1995. Joutui läpikäymään tietysti natsiajan kauheudet, vaikka elikin mukavuuden ja loiston keskellä. Elokuvan perusteella hänestä jäi positiivinen mielikuva. Isällä ja tyttärellä olivat läheiset välit. Aviomieskin jäi toiseksi tärkeysjärjestyksessä. Mutta lopulta, kun hänen miestään uhkasi kuolemantuomio, hän myönsi, ettei pystyisi elämään ilman miestään ja teki kaikkensa tämän pelastamiseksi. Kuitenkin hän jäi leskeksi kolmen lapsen kanssa, kun mies teloitettiin. Ja pian isä-Mussolini kuoli myös. Edda oli pelastautunut Sveitsiin.
Edellisten postausten sotamusiikki voisi kuulua taustalla Eddaa ajatellessa.

10 kommentarer:

 1. Hyvä on olla tekemättä mitään, eikös vaan?

  SvaraRadera
 2. Villiviini,
  Ehdottomasti se on hyvä! eikä tuota kyllä ongelmia, paitsi jossain vaiheessa, kun huomaa, että tekemättömät työt kasautuvat. Silloin on ajateltava, mikä elämässä on tärkeää...

  SvaraRadera
 3. Kesä tosellakin kulumassa, kaikista päivistä tarpeen ottaa nautinto.Pihapuuhia minäkin innolla, voimieni mukaan,(väliin ylikin)olen ropotellut.
  Katsoin kyseisen tv-ohjelman myös.Kesällä ei paljoakaan katsottavaa, nuo historialliset tositapahtumat mielenkiintoisia.
  Kohtapuoliin minäkin opettelen pihalla vain käyskentelemään, vielä silmät näkee hommaa siellä ja hommaa täällä.
  Kaikkea kesän kaunista sinulle Sirkka!

  SvaraRadera
 4. SinikkaHelena,
  Pihalta ei vain voi pysyä poissa, jos ei ihan kaatosade ole! Tv:stä tulee kaikenlaista mielenkiintoista, onneksi satuin näkemään tämän toisenkin osan. Satuimme siis istumaan samanaikaisesti töllöttelemässä! Mitä pidit? Keväthän on puutarhurin kiireisintä aikaa, nyt ne kiireet rupeavat hissukseen helpottamaan, kunnes syksymmällä alkaa taas uusi istutusrumba. Kiitos, SinikkaHelena, samaa sinulle! Huomioidaan kaikki kaunis ympärillämme!

  SvaraRadera
 5. Kyllä heinäkuu on puutarhan nautinta kuu. Elokuussa taas alkaa syksyyn johtavat puuhat. Nyt kun helteet taas ovat niin ollaan varjossa ja katsellaan kaunista pihapiiriä. Nautitaan suven suloutta .

  SvaraRadera
 6. Sirkkis,
  Niinhän se on, pääsemme helpommalla keskikesän ajan. Ihan todellinen helle taas tuli, pakko olla vain varjossa (etupäässä) ja nauttia silmillä ja korvilla. Oletko huomannut, että lintujen laulu on hiljentynyt, pitkiä aikoja on aivan äänetöntä, sitten saattaa peippo tai mustarastas katkaista hiljaisuuden.

  SvaraRadera
 7. Kaunis kuva liljoista! Minä näin vain loppuosan siitä Edda Mussolinista kertovasta ohjelmasta, mielenkiintoinen oli. Nyt on ihana nauttia kesän lämmöstä (sanoo tämä päivät toimistossa istuja :) ja illalla, kun vähän viilenee.

  SvaraRadera
 8. Anja,
  Kiitos! Edda Mussolini-filmi oli tosi mielenkiintoinen ja hyvin tehty elokuva minustakin.Loppu oli niin säälittävä ja dramaattinen. Voi, en kahdehdi yhtään toimistossa istujaa tällaisilla ilmoilla! kyllä on ihana kesä nyt!

  SvaraRadera
 9. Juhannus on rajapyykki lintujen pesimärituaaleihin. Linnut laulaa kun ne friiaa ja sitten ne on vaiti kun eukko munii ja hautoo. Uusi enempi laulullinen aika on taas tuolla elokuun tietämissä. Vain hyvin vähän on lintuja jotka laulelee pesintä aikana. Yleensä iltaisin kun ympäristö vaikenee laulaa lurittaa esim rastaslinnut.

  SvaraRadera
 10. Sirkkis,
  Noinhan se menee, kun sitten poikaset ovat syntyneet, ei paljon laulamaan ehditä, kun niille pitää kantaa ruokaa ja opettaa ne lentämään ennen pakkasia.

  SvaraRadera