tisdag 7 juni 2011

Helle alkoi kesän ensimmäisellä ukkosilmalla

Aamu valkeni 18 asteen lämmössä ja hiukan pilvisenä poutana. Kahdeksalta alkoivat kuulua jyrinät ja tummanpuhuvat pilvet kasaantuivat taivaalle aivan yläpuolella. Vain muutamia pisaroita oli ilmassa, kun auringonpaisteessa vielä kävelin pienen lenkin ulkona katsomassa, kuinka eiliset istutukset ovat päässeet alkuun. Hyvältä vain näytti, mutta nopeasti rupesi pisaroiden koko ja määrä kasvamaan ja oli kiiruhdettava terassille katon alle suojaan. Ja niin rytinä alkoi, salamoi ja räiskyi melkein samaan aikaan, jylisi ja humisi, kun sade piiskasi maata..
Sadevesi kasteli kasvit ja puhdisti ilmaa, joka samalla raikastui. Joten helle tuskin pahemmin vielä häiritsee tänään. Lopullista sijoitustaan odottelevat amppelitkin saivat virkistävän suihkun.
Istutukset ovat aivan alullaan. Sade teki hyvää niillekin.
Kotona kasvatetut taimet eivät ole ehtineet vielä kukkaan, mutta perästä tullaan ja sitten reilusti ja kestävästi!
Ukkosilman aikana menivät sähkötkin hetkeksi. Koko rajuilma kesti vain tunnin verran, jonka jälkeen tuli sähkövirtaakin taas.
Vårens och sommarens första åskväder passerade ovanför oss i morse. Under en timmes tid blev det smällar, buller och muller och ösregn, så att strömmen bröts också i området. Allt var över inom en timme. Solen skiner igen och himlen är blå. Naturen frodas.

4 kommentarer:

 1. Onneksi ei pahoja tehnyt. Meillä on kulkenut jo monia ukkoskuuroja, melkein joka viikko.

  SvaraRadera
 2. Onneksi ei pahoja tehnyt niin. Aina sitä kyllä jännittää, kun ukkonen nousee, että mitä se saa aikaiseksi. Minusta tuntuu, että täällä on harvemmin ukkosia kuin mantereella noin yleensä. Mistä lie johtuu. 23 astetta on nyt.

  SvaraRadera
 3. Tätä lukiessani on meillä lämpöä 28 astetta ja kuuma aurinko. En valita koska ei lämpö pahaa vanhan luille tee. Nautin ja pakenen varjoon kyllä on kesä kiva ja on mitä paukku pakkasilla muistella

  SvaraRadera
 4. Teillä oli lämpimämpää kuin meillä, täällä oli alle 25, se merituuli viilentää. Varjossa minäkin mieluiten olen kuumalla, mielellään kyllä ulkona, jos voin. Kyllä tätä niin kauan on odotettu, että ei moitita yhtään!

  SvaraRadera