tisdag 21 juni 2011

Juhannusviikko ja mittarissa neljätoista astetta varjossa. Pilvistä ja puolipilvistä. Olisi erinomainen ilma olla ulkona, kun sade ei kastelisi maata kuuroillaan. Toivon ilman vielä selkiävän, että pääsen leikkaamaan ruohoa. Se on yksiä mielipuuhiani. Nyt tosin pitää sopivissa tilanteissa jättää lapsenlapsellekin leikattavaa, jos hän sattuisi tulemaan. Hän haluaisi niin mielellään leikata, niinkuin olen aiemmin kertonut!

Nyt hän on perheensä kanssa lyhyellä lomamatkalla naapurimaassa, jossa he käyvät lastenretkellä. Yksi suuri mielenkiinnon kohde on laivamatka! Se onkin täältä sinne vain reilut kaksi tuntia suuntaansa, joten sen kestää kyllä. Kun se mantereelle on viisi ja puoli tuntia suunnilleen, mikä alkaa varsinkin varttuneelle väelle olemaan kestokyvyn rajamailla. Kun siinä laivamatkassa sinänsä ei ole enää mitään kiehtovaa. Vain siirtymistä paikasta toiseen.
Aamukävelylläni näin kaksi kurkea, jotka lensivät ylitseni oltuaan aterioimassa viljelyksillä ja palatessaan takaisin rantaeloonsa. Ei ollut kamera mukana. Joutsenet oleskelevat lahden ruovikoissa, eivätkä paljoa lentele juuri nyt. Niillä on varmaan jo poikaset siellä. Ehkäpä kurjillakin on. Kun poikaset vähän varttuvat, niitä näkee emojensa kanssa uiskentelevan lahdella. Siinä on myös veneliikennettä niin, että ne varmaan arastelevat tuoda pieniä poikasia avoimille vesille.
Eipä muuta tällä kertaa.
Ha´t bra i midsommarveckan! Tranor och svanar vårdar om sina ungar i viken. Få se när man kan se dem första gången, kanske på midsommaren. Ett par tranor flög över mig på väg till viken. De är stora fåglar när de flyger!

2 kommentarer:

 1. Niin ihastuttavaa on lasten into & ilo uusiin kokemuksiin.
  Mihin kummaan se ilo aikuisilta katoaa ...
  arjen pyöritykseen ja sen murheisiin vai ihan turtumiseen?
  Iloista päivää ja nauti ympärillä olevasta luonnosta!

  SvaraRadera
 2. Sanopa muuta, Tarina, aikuisena ei oikein innostuta enää. Lapset ovat täysillä mukana kaikessa. Pitäisiköhän ruveta oikein tosissaan kasvattamaan itseään tuohon lapsenomaisuuteen takaisin! Ajattelemaan positiivisesti ja olemaan utelias. Kiitos, luonto tarjoaa parastaan edelleen. Siitä nautitaan ja olemme iloisella mielellä! Sinullekin hyvää juhannusaikaa!

  SvaraRadera