måndag 23 maj 2011

Viikonlopun asiaa

Tänään (sunnuntaina) oli lämminta ja aurinkoista. Olin ulkona lähes koko päivän. Olen siistinyt vanhan puuverstaani ja siirtänyt sen hiukan syrjemmälle puitten siimekseen lähelle puupinoja. Siirtelin myös kasveja, vaikka se oli vähän rankkaa uudelleen istutetuille auringossa. Toivottavasti ne kuitenkin selviytyvät hengissä. Kastelin kyllä istutuskuopat kunnolla ja vielä jälkeen istutuksen kastelin lisää. Mutta en keksinyt mitään varjostavaa kovahkossa tuulessa. Kottikärryt saivat seistä vähän aikaa estämässä auringon paahdetta.
Paljon on tehty ja paljon on vielä tehtävää. Mutta ei kiirettä silti, onhan koko kesä aikaa.
Ostin myös multaa ja lehmänkakkaa kaupassa käydessäni lauantaina.

Kävi myös kullanmuruja kylässä, esikoinen kahden poikansa kanssa ja heidän yksi kaverinsa mukanaan. Pojat halusivat ensin kokeilla mato-onkea ja onnistuivatkin saamaan yhden pikku sintin joka sitten heitettiin takaisin aaltoihin.  Sitten heidän enegiansa kohdistui Monkey Hondaan, jolla isommat pojat vuoron perään  ajoivat lenkin toisensa jälkeen tontilla. Pienempi poika sanoi, että hän sitten haluaisi leikata ruohon, kun kerta isommat saa ajaa munkilla. Ja niin hän sitten sai isänsä avuksi ajamaan nurmikon sileäksi. Yksin hän ei vielä ylettyisi käsittelemään kaikkia polkusimia ja nippeleitä yhtäaikaa. Ja kun nurmikko tuli leikattua, sen yhteydessä havaittu esiinpistävä kivi kangettiin vielä ylös yhteisvoimin.
Yhdessä tulee tehtyä nopsaan ja paljon. Ja vielä kahvittelun ja mehuttelun jälkeen päätettiin siirtää vanha leikkuri toiseen paikkaan seisomaan. Varaston sivulle, ettei se ole tiellä kesätöitä tehdessä. Siellä se saa odottaa kunnes löytyy uuskäytettyjä varaosia sen leikkuriosaan.

Illan päätteeksi katselin Varg Veumin, norjalaisen dekkarin, joka selvitteli sarjamurhaa. Ei oikein järkevää katsella sellaisia myöhään illalla. Mutta toistaiseksi olen saanut nukutuksikin, siis en ole valvonut ainakaan jännäreiden takia.

Maanantaiaamun sade on laannut, taivas seljennyt ja aurinko paistaa. Ehkä menen täyttämään eilen ylösnostetun kiven jättämää kuoppaa mullalla. Kivi saa jäädä näkyviin nurmikon laitaan.

2 kommentarer:

 1. Hyvä sunnuntaipäivä sinulla, mukavaa touhua olikin.
  Multaa pitäs ostaa minunkin, kesäkukat ens kuussa,kohta on kesä virallisesti.
  Iloista ,kaunista kesää sinulle!

  SvaraRadera
 2. Yhteispelillä se puutarhanhoitokin sujuu sukkelaan.
  Iloista päivää!

  SvaraRadera