onsdag 11 maj 2011

Kesän enteitä

Ihmeellisesti luonto lähtee kasvamaan, kunhan vain on valoa ja lämmintä! Koivut ovat saamassa lehtensä, ruoho on kasvanut huomaamatta kohta leikkauspituiseksi. Valkovuokot loistavat mäessä ja pihassa. Nyt alkavat myös kevätesikot aueta. Yht´äkkiä tapahtuu niin paljon, että ei mukana tahdo pysyä. Kävin rannassa panemassa vesimittarin veteen, mutta sille on täytynyt tapahtua jotain sitten viime kesän, sillä se näyttää viittä astetta vähemmän kuin muut mittarit. Se näytti 15 astetta lämmintä, kun sisälämpömittari näytti 20 astetta.  Kun panin sen veteen, sen lukema putosi viiteen asteeseen, siis sen täytyi tarkoittaa kymmentä astetta, mutta kai se vesi vähän lämpimämpää on sentään kuin 10 astetta...
Veden mittaaminen tapahtui lastenlasten toivomuksesta, he haluaisivat päästä jo uimaan.
Ei tullut otettua kuvaa vesimittarista veden laineilla, sen sijaan paluumatkalla otin kuvia kukista:
Runoilijan narsissit kukkivat
Helmililjat
Kahden sortin tulppaaninnuppuja.

Onkohan tämä nyt sitten aho-orvokki? Ainakin se viihtyy kuivalla ja aurinkoisella paikalla. Ja hiekassa ja sorassa.
Ihmeellisesti ovat tulppaanit säästyneet metsäkauriitten suilta, en ole nähnyt vielä yhtäkään popsittua varren tynkää. Tänään viimeksi kuljeskeli yksi kauris tästä läpi syöden sieltä täältä jotain suuhunsa. Kuunliljoista ne tykkäävät myös.
Joulunarsissit puhkeavat uudestaan kukkimaan keväällä. Ei ole tämän menneen joulun narsisseja vaan aikaisempia.

Kevätesikoita alkaa puhjeta kukkaan kaikkialla.
Talvio Vinca minor (jos ei major), maanpeitekasvi. En kuvaa ottaessa huomannut tuota kuivaa lehteä keskellä kuvaa.
Sitten olisi vielä ollut kukkivat hirvenjuuret, mutta tietokone kieltäytyi hyväksymästä sitä mukaan. Itsepäisiä nämä koneet.

5 kommentarer:

 1. Sinun kukkiva kevät on raikkaan värinen ja kaunis. Ei merivesi vielä ole paljonkaan yli 10 astetta. Kun itse asuin merenrannassa niin opin ,että meri on kauan kylmää.

  SvaraRadera
 2. Kiitos, Sirkkis! Voihan se sitten totta ollakin, ettei se vesi sen lämpimämpää ole! Ilma kyllä tuntuu kylmältä veden äärellä, vaikka muuten on lämmintä ja aurinkoista.(En viitsinyt kastella käsiäni:)tunnustellakseni) Meri lämpiää hitaammin kuin maa keväällä. Sellaistahan tämä elämä on: Kaikki vie oman aikansa!

  SvaraRadera
 3. Ihania kukkia!
  Tuli mieleen pappani selitys,kun olin pikku likka.
  Meressä on niin paljon vettä ettei se äkkiä lämpene.
  Tottahan se on XD pinta vesi lämpiää kyllä mutta syvemmällä onkin sitten kylymää.
  Minä takkusin kans postauksen kuvien kanssa, mutta sitkeenä pohjanmaalaisena jankkasin.
  ;o) en kuitenkaan moraa kaivanut esille.
  Ihanaista iltaa!

  SvaraRadera
 4. Tarina, hyvä selitys. Joka tapauksessa on kylmää vielä vedessä. Sisukkaanahan minäkin yritin muutaman kerran, mutta "turha potkia tutkainta vastaan" ajattelin ja lopetin. Ehkä onnistuu toisella kertaa, varmaan onnistuukin. Täällä ilta hämärtyy ja pilvistyy, muttei vielä sada.

  SvaraRadera
 5. Bloggerin oikkuillessa on vastaukseni hävinnyt sinne bittiavaruuden taivaisiin, ja jopa kaksi kertaa! Saa nähdä ilmaantuuko ne takaisin vielä joskus. Kiitos kommentistasi! Totta on, merivesi on kauan kylmää. Yökylmät hidastavat lämpenemistä vielä lisää.

  SvaraRadera