fredag 13 maj 2011

Sadepäivänä

Taas näkyy bloggeri toimivan, mutta eiliset postaukset ja kommentit ovat kadonneet omille teilleen, minne lie joutuneet. Enpä rupea samoja asioita uudelleen kirjoittelemaan ja muistelemaan. Kuitenkin sen haluaisin kertoa koskien puiden idättämistä, koska muistan sitä kysytyn, että tammia, aivan kuin vaahteroita ja muita puita, voi kasvattaa siemenistä kun panee siemenet syksyllä multaan, mielellään ruukkuun jonnekin suojaisaan ja varjoisaan paikkaan ulos, jättää ruukun sinne talveksi ja antaa sen olla omia aikojaan lumen ja pakkasen purtavana, kunnes keväällä huomaa, kun kasvu on lähtenyt käyntiin, että ooooj siellähän on taimi tullut pintaan ja pian on pikku puu tunnistettavissa lehdistään tai neulasistaan (käpyjen siemeniä siis voi myös idättää tällä tavalla). Jos upottaa ruukun maahan, siinä pysyy kosteus paremmin. Siemenet voi toki kylvää suoraan maahankin, mutta kun kyseessä on näin pitkäaikainen prosessi, tahtoo unohtua, mihin tuli kylvettyä ja saattaa käydä niin, että kaivaa ne ylös tai kitkee keväällä muun rikkaruohon mukana pois, jne.
Se siitä.
Tänään on satanut koko päivän, enemmän ja vähemmän. Oli aikaa touhuta taimien kanssa. Otin kasvihuoneen käyttöön ja vein sinne taimia olemaan, koska siellä on lämmintä päivällä enemmän kuin ulkona ja valoa, valoa, mitä kasvit janoavat. Pilvinen päivä oli hyvä aloituspäivä. Toivottavasti yöllä ei ole aivan murhaavan kylmää...
Tomaatin taimet saavat jäädä vielä sisälle. Niitä istutan tuonne takaosaan sekä ruukkuihin. Olen siirtynyt enemmän ruukkujen kannalle kasvihuoneessakin, töitähän siitä on enemmän.
Tuon ylemmässä kuvassa olevan sinisen lasimaljan toin mukanani mökiltä toisten joukkoon tänne keittiöön.
Pidän suunnattomasti, suorastaan rakastan sinistä lasia!

Tässä ne ovat sisällä. Tavallista lasia, ei siis kovin arvokasta, mutta ahh niin kaunista!
Taustalla on muuten sinisateen (visteria sinensis)  taimi vasemmalla ja oikealla limoviikunan taimi, joka onneksi lähti kasvamaan pistokkaasta, jonka otin lahjoittaessani suuren, kolmimetrisen limoviikunani vanhainkodille, tilanpuutteen vuoksi.
Pari muuta sinistä maljaa.
Sinistä ja väritöntä.
Malja vihreänä sekä matala sokeriastia ja kermakko.
Lisää kuppeja ja kippoja värittöminä. Tuolla vasemmanpuoleisella kermakolla on ollut  parina sokeriastia samaa tyyliä, josta pidin kovasti mutta se on mennyt valitettavasti rikki enkä ole uutta löytänyt tilalle. Ehkä vielä joskus löytyy.
Kirpparilta ostettu japanilainen kuppi.
Siinäpä oli sadepäivän harrastuksia kerrakseen. Ei ehtinyt aika tulemaan pitkäksi. Huomenna pitäisi sateen jatkua vielä.

2 kommentarer:

 1. Viherpeukalolla on näin keväällä paljon askareita.
  Ei silmiähivelevän kauniin tarvitse olla kaunista.
  ;o) kuka niitä hintalappuja katselee?
  Jep kommentit menivät bittiavaruuteen, mutta onneksi postaukset palautuivat.
  Vireää viikonloppua!

  SvaraRadera
 2. Näinhän se on.-Kommentit lähtivät juu tiehensä, minne menivätkään!
  Vireä on viikonloppu toivottavasti ja vihreä myös! Sateen siivittämänä kaikki tuntuu aivan pursuavan kasvuvoimaa ulkona, viileys ei haittaa! Lämmintä viikonloppua!

  SvaraRadera