måndag 2 maj 2011

Kevät hiljentää vauhtia

Päivät kuluvat ulkona, kun aurinko paistaa. Tuuli on ollut hiukan hankalan kova ja väärästä suunnasta tähän aikaan vuodesta, nimittäin pohjoisesta (tai koillisesta tai luoteesta). Siksi ilma tuntuu todella kylmältä, yöpakkasiakin on esiintynyt. Siitä huolimatta ruoho alkaa vihertää, koivujen silmut vihertävät ja uusia kasvejakin putkahtelee esiin. Tulppaanit ovat lupaavasti nupulla, ruusujen lehdet alkavat paisua, viinimarjojen lehdet jne.
Menneitten joulujen hyasintit alkavat kukkia.
Tämä köynnöshortensia heräilee talviunestaan "väliaikaisessa" paikassaan kiven juuressa kasvihuoneen edessä. Siinä se on sinnitellyt jo muutaman vuoden yhdessä villiviinin kanssa, joka näkyy pienempine silmuineen sen päällä. Lupiinien lehdet ovat jo aika isoja.


2 kommentarer:

  1. Tämä aika on kauneinta kevättä. Sinunki pihapiiri näyttää kevätmekkoon sonnustautuneen. Ensi viikonloppuna on äitienpäivä ja ulkona tosi paljon silmäniloja.

    SvaraRadera
  2. Olen kanssasi samaa mieltä, tämä on kauneinta kevättä! Ja toinen paras vuodenaika. Toinen on sitten syksy. Siis aivan ihanaa juuri nyt! Äitienpäivä on kolmas juhlapyhä peräkkäin tänä vuonna.

    SvaraRadera