onsdag 19 oktober 2011

Mitä laukussa piileekään Vad döljer sig i handväskan

 Kiitoksia  Tuijalle Muotisalongista, joka haastoi kertomaan käsilaukun sisällöstä. Sinänsä ihan hauska juttu, mutta  mitään mainittavaa kerrottavaa minulle ei valitettavasti ole.  En noudata muodin muutoksia sen enempää laukkujen kuin muidenkaan vaatteiden ja asusteiden suhteen, en vaihda laukkuja useinkaan. Ostan vain sellaista, mistä itse pidän ja siinä sitten pitäydyn.
En  ota käsilaukkua mukaani lähtiessäni tavallisille asioille, esim. kaupassa käyn ilman käsilaukkua, samoin muilla pienemmillä asioilla.
Vain silloin, kun ehdottomasti tarvitsen erilaisia  tavaroita varten laukun otan sen mukaan.
Pidän yhtä ja samaa laukkua, joskus tietysti on vaihdettava eri laukku - tilanteen mukaan. Tämä laukku on hengaillut mukana jo ties kuinka kauan, kymmeniä vuosia. En enää muista, mistä sen ostin. Se on musta nahkalaukku, jota voi pitää olalla tai kantaa kädessa. Olkahihna on venähtänyt hiukan (jouduin kerran Iron Maiden -konsertin ihmistungoksessa sellaiseen puristukseen, että hetken luulin jo menettäväni laukkuni, mutta onneksi sekä olkahihna että sen  kiinnikkeet pitivät).
Pidän tästä edelleen, se on mukava avata ja sulkea, sieltä löytää etsimänsä ja sinne mahtuu paljonkin tavaraa.  Useimmiten on mukana
- lompakko, johon mahtuu kaikki, mitä lompakossa kuuluu ollakin
- puhelin (kuinka sitä ennen kännykkää pärjättiinkään!)
- aina myös kyniä,  paperia usein, kampa,  nenäliinoja
- pitemmillä matkoilla kalenteri ja kirjoitusblokki, maantiekarttoja, kirjoja

Kalenteri Anno Domini 2011 on mallia suurempi, johon voi kirjoittaa joka päivän kohdalle.(Tilasin sen Suuresta Suomalaisesta Kirjakerhosta, jonka jäsenenä olen ollut noin 35 vuotta.)
Tämä pieni juhlalaukku kätkee sisäänsä nenäliinan, kamman, ehkä jonkin meikkitarvikkeenkin, yms.
En mindre väska för festilare tillfällen, med plats för näsduk, kamm, kanske litet make up-grejor.
Kauan sitten käytöstä poistettu, säilynyt muistona.
En väska som minne från gångna tider.
Kun töitten puolesta tarvitsin isoa laukkua, tämä oli silloin tarpeeseen ja käytössä joka päivä.
En större väska, som användes i arbetet med plats för papper och böcker.
I garderoben väntar (kanske förgäves)   en svart handväska och en större väska med plats för papper i större format.
Komerossa odottaa vuosia sitten ostettu musta tuliterä olkalaukku, käyttämätön. Toinen isompi, musta Lontoosta ostamani asiakirja- ym. laukku, on liian suuri nykytarpeisiini arkisessa käytössä.

Vad innehåller din handväska, frågade Tuija  på bloggen Muotisalonki . Jag har då inte mycket att berätta  om det, för det är ganska sällan jag tar med min handväska när jag far ut på ärenden. Men ibland måste man ha med både det ena och det andra och då tar jag väskan med. Innehållet för det mesta som bilden ovan visar,
- plånbok
- telefon
- penna, -or, papper, kamm, näsdukar
- på längre resor har jag med förstås också min kalender i större format, där man kan skriva varje dag nånting, landsvägskartor, böcker osv

8 kommentarer:

 1. Melko niukalla varustuksella sinä pärjäät. Minulla pyörii kassin pohjalla kaikkea mahdollista niin runsaasti, että pärjäisin sillä tavaramäärällä varmasti hyvin pari viikkoa autiolla saarella..Tosi kivan mallinen minustakin tuo musta laukkusi. Tyylikäs. tilava ja monikäyttöinen :)

  SvaraRadera
 2. Mukavannäköisiä laukkuja sinulla! Minulla tuo yksi ja sama kulkee mukana kuin muumimammalla konsanaan :)

  SvaraRadera
 3. Millan,
  niukkuutta harrastan, aivan oikein! Pienet varustukset riittää käsilaukussa, jos ei ole pitempää reissua. Mutta yleensähän ajatellaan varman päälle ja pidetään mukana kaikki, mitä mahdollisesti joskus tarvitaan.:D Niinhän me yleensä teemme. Kiitos, monia hyviä adjektiiveja!

  SvaraRadera
 4. Anja,
  kiitos! Yhtä ja samaa minäkin käsilaukkuna pidän, en muuta osaisi pitääkään:)

  SvaraRadera
 5. Läste en gång en artikel om ett par män från USA på besök i Finland. De var helt fascinerade av att ha sett kvinnorna leta efter ringande telefoner i sin handväska. Själv har jag jättesvårt att hitta telefonen då den ringer. Det är så mycket i vägen... :)
  Har du ingen kamera i väskan? Det har jag alltid!
  Ha en fin dag i morgon!

  SvaraRadera
 6. Lisbet,
  Det kan vara en sällsam syn för en ovan att se hur vi hanterar våra ringande telefoner. Jag har svårt att hitta telefonen även hemma, den brukar försvinna på de mest oväntade platser! Och alltid ringer den, om man glömmer ha den med i fickan eller så. NeJ, jag har sällan kameran med i handväskan. Borde kanske ändra på vanorna på den punkten. Många bra bilder blir missade, när man inte har den med. Tack, ha en fin dag du också!

  SvaraRadera
 7. Kaunis, tyylikkään yksinkertainen ja joka asuun sopiva on sinun laukkusi.Meitä on siis ainakin vielä kaksi, jotka emme ole vaihtaneet vanhaa kunnon nokialaista älypuhelimeen.

  SvaraRadera
 8. Tuija, periaatteesta en vaihda pois Nokiaa ja älypuhelinta en tähän päivään mennessä ole tarvinnut! Kiitos laukkukommentista, laukun juju taitaakin olla siinä, että se sopii lähes mihin asuun ja tilanteeseen tahansa!

  SvaraRadera