fredag 21 oktober 2011

Auton katsastus Bilbesiktning

On se vain aina yhtä jännittävää jonottaa autokatsastukseen! Sitä miettii, mitä kaikkea sieltä auton pohjasta voikaan löytyä, jotain odottamatonta ja ennalta aavistamatonta. Olisikin pitänyt imuroida autoa ja pestä ja vaikka mitä. Annettu aika oli ja meni, autoja viereltä ajaa sisään. Sitten ilmestyykin oma rekisterinumero tauluun ja ajan sisään. Ystävällinen katsastussetä ottaa kuskin paikan ja kehottaa minua menemään lämpimään asiakashuoneeseen odottamaan. Siellä sitten luen sisustuslehteä ja seuraan silmäkulmasta, milloin katsastus on ohi. Niin katsastusmiehiä kuin asiakkaitakin kulkee huoneessa, käyvät tietokoneella, printtaavat ulos papereita. Sitten sieltä ilmestyy "minunkin" katsastajani ja ilmoittaa hymyillen, että ei mitään huomauttamista! Hän tulostaa katsastuspaperin minulle, kiitän ja saan taas istuutua rattiin ja ajaa ulos aamuhämärään kaupunkiin. Olihan minulla kamerakin mukana, mutta en mokomaa muistanut edes, saati sitten ottanut esiin. Kello oli jotain puoli yhdeksän, kun ajoin kohti tankkausasemaani.


Det är alltid lika spännande att fara till bilbesiktningen, stå där och vänta på sin tur sittande i bilen. När kommer mitt registernummer upp! Det är flera bilar som väntar förstås. En efter en får man köra in, den avtalade tiden har passerat med några minuter, när det är min tur. Jag kör in, besiktningsmannen tar över och hänvisar mig vänligt till kundrummet, där man kan sitta inne i värmen och vänta.
Bläddrar i en inredningstidning medan jag väntar. Kunder och besiktningsmän kommer och går, papper printas ut från datorn. Och där kommer min trevliga besiktningsman och säger, att han inget har att anmärka! Han printar ut besiktningsprotokollet och saken är klar. Får sätta mig i bilen igen och köra iväg. Det hela hade tagit bara några minuter. Klockan var halv nio i morse, när jag satte kosan mot ett tankningställe i stan.
Hade kameran med men glömde att använda den, som vanligt.

4 kommentarer:

 1. Grattis!
  Alltid lika skönt när det är över och man åter kan tuta och köra till nästa gång:).
  Hör av mig!:D

  SvaraRadera
 2. Ja, så är det!! Ser fram emot det:D

  SvaraRadera
 3. Onnea sehän se tuon jännityksen jälkeen on parasta kun sai jatkaa ajelua.

  SvaraRadera
 4. Sirkkis, niinhän se on:) Se on melkein kuin hammaslääkärillä käynti, yhtä jännittävää ja helpotus sen jälkeen on yhtä suuri.

  SvaraRadera