söndag 30 oktober 2011

Hurraa normaaliaika! Hurra för normaltiden!

Kuulun niihin, jotka kokevat kellonaikojen kääntelyn rasittavana. Kaksi kertaa vuodessa menetän ajantajuni joksikin aikaa. Muutenkin minusta kellon edestakaisin käänteleminen on aivan hukkaan heitettyä vaivaa. Menetämme vain osan niin hartaasti odotetusta valoisasta ajasta aamuisin.
Jag hör till dem som beklagar sig över klockändringarna varje gång man måste rucka på klockan.
Det är helt onödigt. Vi nordbor åtminstone i Finland missar en massa ljusa timmar på morgnarna både på våren och på hösten.
Idag på söndagen har det varit skymning hela dagen. Jag satte upp plogningskäpparna på gården och infarten vid 13-tiden och tog bild litet senare. Mörkt var det visar bilden!
Förberedelser för vintern är det också, att jag tog bort lucköppnarautomaterna från växthuset. Det var betydligt lättare än att få dit dem i våras.
Tänään, sunnuntaina, on ollut hämärää koko päivän. Mutta ei ole satanut häiritsevästi, joten olen saanut taas valmistella paikkoja talvikauteen. Luukkujen avaaja-automaatit kasvihuoneessa oli paljon helpompi ottaa pois kuin asentaa paikoilleen. Nyt ne ovat sisällä lämpimässä odottamassa seuraavaa kesää.
Haravoin paksummat kerrokset lehtiä kompostiin kasvihuoneen ympäriltä ja eturappujen viereltä. Luonto saa hoitaa loput. Haravoidessani kuulin metsästäjien ampuvan kerran. He ehkä saivat saalista. Saalis tähän vuodenaikaan tarkoittaa metsäkaurista. Ja että on metsästyskausi meneillään tietää sitä, että varhaiset aamulenkit viikonloppuina olen jättänyt pois ohjelmasta toistaiseksi.
Medan jag krattade löv till komposten hörde jag ett skott knalla. Det är jakttider, så jag håller mig helst hemma på gården.
Panin paikoilleen aurauskepit pihaan ja pihatielle tulevan talven lumien aurausta varten. Kello oli yhden aikoihin normaaliaikaa. Kovin hämärältä näyttää.

Tämän valoisampaa ei sitten tänään ollutkaan, sillä iltapäivällä rupesi satamaan ajoittain niinkin paljon, että minun oli siirryttävä sisätiloihin.
På eftermiddagen började det regna mera så jag fick lov att gå in. Levande ljus ger stämning och levande eld i spisen ger skön värme. Medan jag väntar på att semlorna ska jäsa, skriver jag detta i bloggen.
Siellä kynttilä antaa tunnelmavaloa ja kuivat puut hellan pesässä jakavat auliisti lämpöään.
Odottelen sämpylätaikinan nousemista tätä kirjoittaessani.
Tuntuu todella, että syksy on tullut. Suunnittelin mielessäni ulkona ollessani, mihinkä puihin ripustan ulkokynttilävalot joulua odottamaan. Ehkä joskus marraskuun loppupuolella, kun pimeys rupeaa tuntumaan päällekäyvältä.
Det känns verkligen att hösten är här nu. Ute planerade jag i vilket träd jag skall hänga upp juleljusen... Om någon vecka är det dags nog.

2 kommentarer:

  1. Voi olen kanssasi samaa mieltä on tyhmää siirrellä kelloja kun voisi elää normaalia aikaa aina. Viime yö oli kurja kun vähän väliä katselin kelloa, että jokohan olisi aamu. Ei juuri kunnon unta ollut lain. Kun nousin olin väsynyt kun uni oli mennyt huonosti. Muutama päivä kait tulee kärvistelyä, ennen kuin sisäinen minä oppii.

    SvaraRadera
  2. Sirkkis,
    kärvistelyä on jonkin aikaa taas. Kunpa joku tekisi aloitteen kesä- talviajan lopettamiseksi!

    SvaraRadera