tisdag 4 oktober 2011

Luontaisetuna kuntosali

Olen ollut kuntosalillani ja rehkinyt todella tehokkaasti, vetänyt kumilankaa, odotellut vempaimiin pääsyä, nostanut painoja ynnä kumarrellut  ja taivutellut joka suuntaan. (Välillä lisännyt deodoranttia. ) Ja odotellut taas suihkuun pääsyä.
Todellisuudessa olen kaivanut ylös maasta levinnyttä pajuangervoa. Nyt on kärryllinen taimia odottamassa uutta paikkaa kasvualustakseen. Ihana auringon täyttämä kuulas syysilma, raikkaan sopivasti henkäilee leppeä lounaistuuli.
Tuo aloitus tuli mieleeni, kun olin lukenut jostain lehdestä neuvon, että ikääntyvien (naisten) pitäisi käydä nostamassa puntteja salilla estääkseen luukatoa. Neuvoisipa joku heitä menemään ulos ja repäisemään oikein kunnolla jonkinlaisen hyödyllisen ruumiillisen työn voimalla. Kohta, ja varmaan jo nytkin, monet katsovat, että vain vapaa-ajan, tai mieluummin työajalla tapahtuvan, kuntoilun, niin sanotun, voimalla, ihminen voi pitää itsensä terveenä. Jos suinkin.
Onhan ymmärrettävää kuitenkin, että nämä neuvot sopivat kaupunkimiljööseen, jossa ei niin vain helposti mennä ovesta ulos puskemaan töitä. Se onkin yksi näitä maalaiselämän ihanuuksia ja etuoikeuksia: aina voi tehdä jotakin ja jos ei huvita, antaa olla kunnes huvittaa.
Ja kyykkyjen harrastaminen ja harjoittaminen tapahtuu luonnostaan.

4 kommentarer:

 1. Tuo sinun luonnonsali ja se työt ovat tosi hyvää kuntoilua. Ennen kaikkea hyvin monia lihaksia voimistavia. Juuri tuommoinen ja omien voimiensa suhteuttaminen ovat täydellistä. Kukaan muu kuin itse tiedät miten hyvää tehoa se on.Minun kuntoilu oli kahden tunnin kirppari kierros.Saalis jäi heikoksi.

  SvaraRadera
 2. Jälkeenpäin ainakin tuntuu olleen tehokasta. Kuulostaa niin kivalta tuo sinun kirpparikierroksesi. Jos saalis jäi heikoksi niin säästyiväthän rahat seuraavaan kertaan:) Silloin voit tehdä vielä enemmän ostoksia.

  SvaraRadera
 3. Minulle joka kertainen jokin kirppari ostos ei ole tarpeen. Samoin lampsin kaupassa enkä ostele mitään. Rakastan hipeltämistä. Siis kauniiden ja mielenkiintoisten esineiden katsomista ja vähän käsin koskettelua eli hipellystä.Saan kaikesta kauniista hyvän mielen ja se sama tunne on kun käyn taidenäyttelyissä, teatterissa ja vaikka konsertissa.

  SvaraRadera
 4. Sirkkis,
  Ihanaa, että jaksat ruokkia kauneudentajuasi ja -haluasi! Eihän sitä kaikkea voisikaan itselleen ostaa, mitä näkee. Tuo hipellys on kiva termi juuri tuolle tavaroiden ihastelemiselle ja hypistelemiselle. Ja tulee samalla käveltyä, mikä sekään ei huono asia ole.

  SvaraRadera