söndag 31 oktober 2010

Normaaliaika

Nyt kun kello lähentelee yhtätoista voi sammuttaa valoja sisältä. On pimeää, sateista, tyyntä, märkää. Lämpötila hipoo kymmentä lämpöastetta tänä viimeisenä lokakuun päivänä.
Tuntuu taas oikein hyvältä siirryttäessä talvi- eli normaaliaikaan. Saadaan takaisin se kevättalvella menetetty tunti. Kyse ei todellakaan ole isoista asioista mutta silti tuntuvista.
En pidä laisinkaan tästä kellon kääntelemisestä. Mielestäni me täällä pohjolan perukoilla menetetään paljon valoisasta ajastamme, varsinkin aamuhetkien kullanarvoisesta valosta keväällä ja nyt syksyllä päivien pimetessä. Illan piteneminen ei korvaa mielestäni menetettyjä valoisia aamuja. Mitä siitä illasta valvomaan ja nauttimaan, jos aamulla on aikainen ja pimeä herätys töihin, kouluihin ja päiväkoteihin. Parempi olisi mielestäni pimenevät illat ja valoisat aamut .

4 kommentarer:

 1. Peesaan tämän viisareiden väätelemisen kanssa, turhaa touhua.
  Eikä siitä kukaan ole vastannut tyhjentävästi kuinka suuri hyöty siitä on kansantaloudellisesti.
  Ihania ruusuja löysit!
  Mukavaa marraskuuta!

  SvaraRadera
 2. Tarina,
  kiitos peesauksestasi. Kukaan ei enää tunnu edes muistavan, miksi viisareita käännellään, vaan se tehdään, kun niin on määrätty, jossakin. Uskon, että asia koetaan toivottomaksi muuttaakaan, kun se on "isojen" (=EU) käsissä. Ruusut ovat ihmeellisiä, kun vieläkin yrittävät kukkimaan. Sinullekin mukavaa marraskuuta!

  SvaraRadera
 3. Olen samaa mieltä. Turhia nuo viisareiden siirrot. Sitäpaitsi kun oikeasti pimeimpään hetkeen se on vain niin, että "pimeässä tehdään melkein kaikki työ" eli noustaan pimeään ja lähdetään kotiin pimeään. Sen huomaa jo nyt kun tulee seitsemäksi ja lähtee kolmelta, niin eipä siinä sitä valoa sitten nähdä mistään suunnasta. Tuntuu siis aivan turhalta ihmisten kiusaamiselta. Koskaan en ole kenenkään kuullut iloitsevan viisareiden siirtelystä.

  Mukavaa kynttilöillä valaistua loppu syksyä.

  SvaraRadera
 4. Kyllä se tuntuu ihan ihmisten kiusaamiselta, välinpitämättömyydeltä ihmisiä kohtaan. Kun siitä ei ole mitään hyötyä. Mukavaa syksyn aikaa sinullekin!

  SvaraRadera