tisdag 12 oktober 2010

Navakka tuuli puhaltelee

Navakka tuuli puhaltaa saaren yli tänään. 17 m/s sanottiin radion säätiedotuksessa. Vaahtopäät ajavat toisiaan takaa lahdella. Puut huojuvat ja niiailevat tuulessa.
Lehdet ovat pysyneet puissa, vaikka tuulta on jatkunut jo ainakin aamuyöstä asti. Tuuli kohisi nurkissa, kun heräsin puoli viiden aikoihin. Ehkä reilun puolen tunnin kuluttua menivät sähköt ja pimeys peitti maan. Mietin, missä mahtavat kynttiläni olla. Löysin ja sytytinkin sitten yhden, mutta en viitsinyt sitten valvoakaan, vaan (sammutin kynttilän ja) painuin takaisin pehkuihin ja onnistuinkin nukahtamaan ja nukuin vielä kolmisen tuntia. Herätessäni toimivat sähkövempaimetkin jo.
Oli pakko lähteä kaupassa käymään, mutta kun juuri lähtiessäni rupesi räntää satelemaan, poikkesin vain lähikauppaan ostamaan tarpeellista jääkaapin täydennystä. Samalla puolen tunnin pyrähdyksellä otin postin postilaatikosta. Sain tilaamani paketin kirjakerhosta, jossa olen ollut jäsenenä 32 vuotta. Paketti sisälsi mm. ensi vuoden kalenterin. Olen tästä kalenterista pitänyt, sillä siinä on tilaa pienille muistiinpanoille jokaisen päivän kohdalla.

Mukana oli myös kirjakassi:

Kassin kyljessä oleva teksti selvemmin:

Aamun sähkökatkosta viisastuneena etsin kynttilävarastostani esiin lisää kynttilöitä. Esille pääsi myös tämä Iittalan lasin kynttilänjalka, joka on kaunis mielestäni ja myös painava, koska on massiivista lasia.

Ai niin, sain postin mukana myös Novitan uuden, talven mallilehden monine neuleohjeineen.

Siinä onkin katselmista pitkäksi aikaa. Harmi, kun he eivät lähetä lankoja postitse tänne.
Sää on niin tuulinen, vaihtelevasti sateinen (äsken satoi ihan oikeita lumihiutaleita!), ettei Nokia-kissakaan halua mennä ulos. Se vain nukkuu sohvassa.

Pää työnnettynä sovaviltin lämpimään.

2 kommentarer:

  1. Meidän Hulda-kissasta huomaa ensimmäisenä vuodenaikojen muutoksen. Kesällä pitää viipottaa yöt läpeensä , syksyllä vain päivisin, talvella kissan saa välillä heittää pihalle, kun haluaisi vain nukkua takan päällä ja keväällä taas kissa käy ihan ylikierroksilla. :)

    SvaraRadera
  2. Sama se on täällä! Ei enää viitsisi millään mennä ulos, jos on tuulista ja koleaa. Talvella ei juuri ollenkaan. Kesällä sitten enemmän. Kissat tykkää lämpimästä, niin se vain on.

    SvaraRadera