onsdag 13 oktober 2010

Kasvihuone

Olen aamuhämäristä alkaen ahertanut kasvihuoneeni kimpussa.
Olen miettinyt, miten saisin siihen vähän potkua, kun se tuntuu niin ikävän oloiselta, varsinkin tänä kesänä on  siltä tuntunut. Kuumuudesta johtuen siellä ei oikein kasvanut hyvin, ne vähäiset tomaatitkin, jotka olin istuttanut, antoivat hedelmää vasta syksyviileitten ja -sateitten alettua.
Sain idean, kun taas totesin kasvihuoneen ulkopuolelle asennettujen laattojen olevan aivan tyhjän panttina kasvillisuuden alla, että mitäpä jos lisäisin laattapinta-alaa ja saisin näin tilaa ruukkukasveille sekä myös mahdollisesti pienelle istuinpaikalle. Kasvihuone on ollut perinteinen maapohjainen, vain keskellä laattakäytävä.
Siispä ryhdyin tekemään. Ensiksi irrotin laatat ulkopuolelta. Sitten tyhensin puolet toisen sivun kasvualustan mullasta. Hain soraa tilalle ja asensin laatat paikoilleen. Sama toisen sivun puolikkaalle. Samoin otin pois tuet, jotka ovat olleet tomaattinarujen kiinnityspaikkoina ja vieneet tilaa. Tilaa tuli aivan ihmeesti lisää! Tuntui kuin koko huone olisi muuttunut suuremmaksi! Olen tosi tyytyväinen.
Kuvaa en vielä ottanut, kun pitäisi maan mylläämisen jäljet ensin pestä pois. Se saattaa jäädä ensi kevääseen.
Mutta on keväällä paljon hauskempaa ryhtyä kasvihuonetta herättelemään eloon nyt, kun se on sisustettu uuteen malliin.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar