lördag 9 oktober 2010

Liivikin valmistui

Nyt voin vihdoinkin esitellä liivini, jonka tv-iltoina sain aikaiseksi syyskesän aikana. Neuloin etukappalett rinnakkain samaan aikaan käyttäen siis kahta kerää samanaikaisesti. Kun osat olivat valmiit, kesti jonkinaikaa ennenkuin tartuin taas toimeen ja päättelin langat. Se on niin kurjaa hommaa, että työ tahtoo jäädä seisomaan aina joksikin aikaa, ennenkuin se tulee tehdyksi.
Sitten, kun olin saanut kappaleet  levitettyä mittoihinsa, kosteutettuaja kuivattua, tuli taas pitkä paussi, kun se yhteen ompeleminen on myös niin kenkkua työtä, etten millään viitsisi. Mutta tuli sekin tehtyä. Sitten vielä etureunan jouste, luku sinänä. Pari kertaa sain purkaa, että sain sen sopivant joustavaksi, ei liian kireäksi eikä liian löysäksi.  Ennen vanhaan ohjeissa ohjattiin neulomaan etureunan jouste samalla kertaa kappaleiden´kanssa. Ajat muuttuvat, ja mallit niitten mukana. Lopuksi oli kaiveltava nappivarastojani, jos vaikka löytyisi sopivia nappeja. Ja onneksi löytyi.

Etutaskut halusin myös. On aina kiva työntää kädet taskuihin.
Liivin ideana oli, että siitä tulisi lämmin, tarpeeksi leveä (olkainosat menevät reilusti yli olkapäiden), tarpeeksi pitkä (peittää mukavasti autonrenkaat ja muun). Siis reilu käyttövaate ja sellainen siitä tulikin.
Lankana käytin 7-veljestä raitalankaa, olikohan kanervaa, siltä ainakin näyttää.

3 kommentarer:

  1. Täällähän on oltu niin ahkerana että! Kyllä passaa kylmiä kelejä tulla.Kauniit värit. Ostin tytölle lankoja,sillä hän on innokas neuloja..olin minäkin ennen, mutta nyt on pakko jättää nuoremmille :-(

    SvaraRadera
  2. Yritetty on olla ahkerana! Ja sisätöitä tulee enemmän tehtyä, kun ilmat kylmenevät eikä ulkona ole enää niin paljon päällekaatuvaa. Kiva kun tyttösikin on innostunut neulomisesta! Se on aina hauskaa, kun nuoretkin innostuvat. Täytyy kyllä minunkin käydä lankakaupassa pikapuoliin. Jämälangoista teen joko isoäidin ruutuja tai jos riittää, niin sukkia. Hyvää lauantain jatkoa!

    SvaraRadera
  3. PS Pidän itsekin noista väreistä, kauniin syksyistä!

    SvaraRadera