fredag 17 september 2010

Syksy etenee

Katselin ottamiani valokuvia ajatuksena inventoida ja ehkä poistaa kertakaikkiaan epäonnistuneet kuvat. Mitä enemmän näin, sitä ilmeisemmäksi kävi esim. kuinka nopeasti syksy on edennyt. Kaksi viikkoa sitten kukkivat nämä kultapallot hehkeässä syysauringossa, nyt ne ovat kaatuneet ja kuihtuneet.
Samoin kukkivat syysasterit.

Kyllä ne kukkivat vieläkin, mutta valo on jo erilaista, sitä on vähemmän ja jos aurinko paistaa, valo tulee matalammalta.

Silloin oli vielä unikoitakin kukassa, nyt nekin ovat antaneet periksi.
Syksyn etenemisen huomaa parissa viikossa tapahtuneesta valon vähenemisestä, ilman viilenemisestä. Paljon olisi vielä tekemistä, uusien kukkapenkkien muokkaamista lähinnä. Ja olemassaolevien huoltamista. Minun aikani on kyllä mennyt klapiverstaalla tänä kesänä, toivottavasti ensi kesänä jää enemmän aikaa puutarhan hoitoon.

2 kommentarer:

  1. Oi, mikä kultapallo. Itse istutin juuri toissapäivänä pienen jakotaimen uuteen kukkapenkkiin. Taitaa mennä aika monta vuotta ennen kuin se on noin komea.

    SvaraRadera
  2. Millan, kultapallo on ihanan aurinkoinen. Ja luulenpa, että saat jo ensi kesänä nauttia sen loistokkaasta väristä. Jakotaimethan lähtevät hyvin kasvuun. Mutta vuosien varrellahan se sitten komistuu entisestään!

    SvaraRadera