fredag 3 september 2010

Sattumuksia

Aamupäivän  olin kahdeksasta puoli kahteentoista ulkona pohjoistuulen tuiverruksessa tälle viikolle sattuneissa puutöissä. Silloin päätin, että nyt tämä saa riittää ja tulin sisään nauttiakseni hiukan lounasta ja katsoakseni telkkaria tovin  samalla kun lepuuttelen jäseniäni raatamisen jälkeen. (Ei se mitään kamalaa raatamista ole, mutta tuntuu kyllä kropassa muutaman tunnin jälkeen.)
Tv:llä oli tarjottavanaan yksitoikkoista kuvaa: Siis tv ei toiminut. Eikä toiminut sähköpostikaan eikä internetti. Soitin tietysti ja kysyin, mitä nyt on tekeillä. Laajakaistan tarjoaja totesi, että vika on nyt varmaan jossakin linjoilla ja sanoi sitten näkevänsä, että puhelinlaitos on tekemässä jotakin täällä lähimmässä laajakaistakeskuksessa. On vain odotettava. Puhelinlaitoksen virheilmoitusten vastaanottaja ei tiennyt sen enempää (ensin yritti käännyttää laajakaistan tarjoajalle). Vielä yksi puhelinsoitto myöhemmin  puhelinlaitokselle varmistaakseni, että siellä todella tehdään töitä. Kolmen tunnin odotuksen jälkeen tilanne palautui normaaliksi. En nähnyt Derrickiä, mikä vähän harmitti. Se oli ainoa ohjelma, jota olin aikonut katsoa tänään. Perjantaisin ei yleensä ole mitään mielenkiintoista.
Kun ei ollut telkkaria eikä tietokonetta, oli viihdytettävä itse itseään. Seitsemän Veljestä villalanka ja puikot takaavat yleensä viihtymisen. Niiden lisäksi koska oli koleaakin, sytytin tulet olohuoneen kaakeliuuniin. Sieltä tulikin suloista lämpöä huoneeseen. Myös keittiössä panin tulet hellaan. Ja käärin keittiön pöydän alla olleen maton rullalle, vein ulos tuulettumaan ja tuskin enää otan sitä sisälle.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar