söndag 19 september 2010

Sunnuntaikävelyllä

Olin kuuliaisesti aamukävelyllä ja todella nautin syksyisistä näkymistä. Mikä ilma! Kuulas, korkea, kostea ja tyyni. Mitkä pilvet taivaalla! Aurinko oli vielä pilvien takana, mutta valaisi taivaalla korkeat kumpupilvet huikean loistavan valkoisiksi kun taas alempana oli syvän, synkän sinisen tummia pilviä ja kaikkea siltä väliltä. Pilvet kaartuivat märkien, tumman vihreitten ja kauempana tumman sinisenä siintävien metsien ylle ja peltojen, jotka levittäytyivät tummina ja vihreinä talojen välissä. Sieltä täältä lähti lintuparvi kohahtaen lentoon. Jostain kaukaisuudesta kuului joutsenen huutoja.
Kamera ei ollut mukana, mutta kotiin päästyäni otin sen mukaan pienelle syksykierrokselle lähiympäristöön. Puut ovat vielä muutamia koivun ja vaahteran oksia lukuunottamatta vihreitä, lähellä maan pintaa alkavat syksyn värit saada voiton.
Rapulla oleva pelakuu kukkii vielä loistokkaasti, mutta lehdet ovat jo syksyisen värisiä.

Lintulaudan alle kasvaneita auringonkukkia.

Nämä punaiset sienet luulisin minäkin tuntevani. Oikealla kivien suojassa tammen taimi.

Villiviini on saamassa punaisen syysvärinsä.

Samoin tuhkapensas loistaa jo osittain punaisena.

Ruskeaksi muuttuneiden saniaisten keskellä lepäilee sammaleinen kivi, joka on siirretty alkuperäiseltä paikaltaan kolme kertaa. Olen halunnut säilyttää sen pihapiirissä, vaikka se joutui siirtymään pois alkuperäiseltä paikaltaan rakentamisen tieltä.

Pihakataja on täynnä siniseksi kypsyneitä katajanmarjoja.

Tällaisiakin sieniä löytyy nurmikolta.

Siperian kärhö on aloittanut kukinnan uudestaan.

Humala on valmistanut käpynsä syksyksi.
Maa on kosteaa eilisestä sateesta ja yöllisestä kasteesta. Toistaiseksi aurinko näyttää tulevan enemmän esiin ja sininen taivaskin näkyy. Hyvää sunnuntain jatkoa!

2 kommentarer:

 1. Kauniita kuvia olet nappaillut. Kyllä luonto
  osaakin olla syksyllä kaunis!
  On tässä ihan hinku taas tuonne ulos, joten..nuuhkuttelemaan ulkoilmaa taas lähden :-)

  SvaraRadera
 2. Kiitos, Anna!
  Se on ihan oikein, että lähdet nuuhkuttelemaan ulkoilmaa! Siellä on paljon kaunista nähtävää nyt, pian värit katoavat uuden, katoavaisuuden kauneuden tieltä. Minusta se harmaa ja tumma vaihekin, ennen lumen tuloa, on kaunis.

  SvaraRadera