måndag 4 april 2011

Viikonloppumatkalla

Harmaa ja sateinen viikonloppu kului mukavasti pienellä päivän matkalla tasavaltalaiseen pääkaupunkiimme. Kuten aina, joko meno- tai tulomatka tapahtui yöllä, tässä tapauksessa kahtena yönä peräkkäin. Menomatkalle lähdimme puolen yön aikaan lauantaita vasten yöllä. Yön vietimme laivassa ja vasta aamukymmeneltä lähdimme tutustumaan kaupunkiin.

Vielä kuva menopelistä, joka näyttäytyi tällaisena terminaalista taaksepäin katsottuna.
Askeleet suunnattiin kohti raitiovaunupysäkkiä päämääränä Linnanmäellä sijaitseva Sea Life Akvaario.

Sivuaiheena oli tutustua erilaisiin kulkuvälineisiin, kuten  raitiovaunuun. Nivelistään taipuva ratikka olikin ihastuksen kohde. Sen vauhti hurmasi pannessaan  nokkelien lasten tasapainotaidot koetukselle.
En ottanut kuvia akvaariosta peruskamerallani, valokuvaus oli kyllä sallittu ilman salamaa. Kaiken maailman mitä ihmeeellisimmät kalat uiskentelivat silmiemme edessä kirkkaassa vedessä.
Ravintolan antimien ääressä vietetyn lepotauon jälkeen matka suunnattiin Eläinmuseoon, jonka pihassa tervehti tulijoita hirvi.
ja parvekkeelta kurkistelivat kahvikekkereitään pitävät kirahvit.
Sisällä avautui huikaiseva elollisen kehityksen  maailma miljoonia vuosia taaksepäin.
Aulassa otti vastaan elefantti majesteettiudessaan.
Museorakennus on kaunis varmaan 1800-kuvulla rakennettu kivitalo, joka sisältää neljä kerrosta museoainesta.
Siinä on 1900-luvun alussa toiminiut Kimnaasi, 1920-luvulla kadettikoulu ja viimeksi sitten Eläinmuseo.Neljännen kerroksen kattorakenteita.

Ja kaunis, upea portaikko alakerroksiin.

Jälleen kerran todettiin, että kyllä ennen osattiin rakentaa.

Matkalla rautatieasemalle ohitettiin Mannerheimin patsas, joka tietysti oli kuvattava sumuisesta säästä huolimatta. Eikä eduskuntataloakaan voinut ohittaa huomiotta.

Eduskuntatalosta taaempana häämötti sumussa Kansallismuseorakennuksen torni.
Mahtavien graniittirakennusten joukkoon kuuluu myös rautatieasema, jota en valitettavasti ehtinyt ikuistamaan ajan puutteen takia.


Sitten pienen odotuksen jälkeen oli vuorossa junamatka Turkuun, mikä myös oli uusi kokemus nuorimmille, Nyt on sitten sivistystä laajennettu itsekoetun junamatkankin verran.


Iltakahdeksan jälkeen nousu laivaan, lähes kuuden tunnin yöllinen laivamatka sekä taksi- ja omalla autolla ajetun matkan jälkeen kotiin ja omaan sänkyyn noin kahden korvilla sunnuntaiaamuna.
Onneksi kaikilla oli vapaapäivä edessä!

6 kommentarer:

 1. Mukava matka teillä. Tuttuja kuvia Helsingistä, mutta kun itse asuu 10 min päästä kuvatuista paikoista ei tule katsottua näin tarkkaan. Taidan katsoa tarkemmin ensi kerralla

  SvaraRadera
 2. Museo jossa kuvien perusteella kävitte, ei oel kansallismuseo vaan Eläinmuseo Arkadiankadulla. Sisällä oli luultavasti eläimiä? Taasen Eduskuntatalon takana häämöttävä rakennus Mannerheimintien varressa, Finladiataloa vastapäätä, on Kansallismuseo. Kansallisteatteri on Rautatientorilla rautatieaseman vieressä eikä siinä ole tornia, muistaakseni.

  Olen siis aika pedantti ihminen...

  SvaraRadera
 3. Maiju,
  matka oli mukava. Sinulle kotiseutua, meille matkailukohde. Ajattelinkin, että tuttuja bloggareita saattaa kulkea ohi, ilman että heitä tunnistaisi! Muuten raitiovaunussa eräs helsinkiläinen herrasmies esitteli paikkoja meille turisteille, satuimme myös juttusille muutaman ruotsalaisen turistin kanssa. Ei ollenkaan tuppisuita helsinkiläiset!

  SvaraRadera
 4. Niina,
  kiitos oikaisusta! Aina pitäisi tarkistaa faktat, joita ei itse tunne. Eläinmuseohan se oli, jossa kävimme. Ja Kansallismuseo siellä häämötti! Kansallisteatteri jäi sitten meille arvoitukseksi vielä. Ehkä ensi kerralla sitten.
  Saatat olla pedanttinen, mutta tämä kyllä ihan oikeasti vaati oikaisua! Rätt skall vara rätt, (sanoo ruotsalainen).

  SvaraRadera
 5. Teillä on ollut mukava retki isollekirkolle!
  Kulttuuria sekä uusia kokemuksia kulkupeleissä.
  Paljon saitte päivään mahtumaan.
  Mukavaa tiistaita!

  SvaraRadera
 6. Totta! Nähtiin tosiaan myös Suurkirkko! Oli se kiva käydä "tuulettumassa" siellä pääkallonpaikalla. Mukavaa tiistaita, peipposten laulun säestämänä!

  SvaraRadera