onsdag 20 april 2011

Pääsiäiseen

Huolimatta myöhäisestä ajankohdasta, vain noin kerran sadassa vuodessa on pääsiäinen näin myöhään keväällä, sää on koleaa ja tänään vielä sateistakin.Aikaisemmat lämpimät jaksot jo totuttivat kevään lämpenemiseen, nyt on hiukan hiljennettävä vauhtia ja odotettava. Edellisyönä oli lähes pari astetta pakkasta, viime yönä ei ollut pakkasta, mutta pohjoisenpuoleinen tuuli tekee ilmasta kolean tuntuista. Nyt on noin viisi astetta lämminta, taivas rupeaa hiljakseen selkenemään sateen jäljiltä, saattaa sieltä aurinkokin vielä esiin tulla.
Nyt kun lapset ovat aikuisia, ei enää ole niin paljon pääsiäisrituaaleja. Olen muutaman kukkasen hankkinut ulos piristämään ilmettä, muuten ovat pääsiäiskoristeet ja -munat varastossa edelleen. Saa nähdä, tuleeko niitä laisinkaan esiin otettua.
Narsissit pärjäävät hyvin ulkona myös pikku pakkasessa. En tiedä sitten, kuinka orvokit kestävät kylmää. Toivon vain, että kylmä väistyy ja että sateen jälkeen rupeaa lämpenemään, kuten on säätiedotuksissa ennustettu. Kyllä näyttääkin todella siltä, että sade meni jo ja aurinko tulee esiin.
Vein aamulla haudalle myös tuoreet narsissit ja yhden orvokin sain mahtumaan istutuskaukaloon muratin seuraksi. Muratti on talvehtinut suhteellisen hyvin. Lisäsin multaa, että orvokeilla ja narsisseilla ja myös muratilla on, mihin juurensa työntävät. Hautakiven jalustaan, joka muodostuu isosta laakeasta kivestä, on tehty aukko istutuksia varten. Muita reunuskiviä ei hautausmaalla nykyään sallita (ruohonleikkuun vuoksi).
Lännenpuolen parvekkeella on myös orvokkeja ja narsisseja. Näin toivottelenkin kaikille hyvää pääsiäistä ja rentouttavia pyhiä! Pitkästä aikaa on monta pyhäpäivää peräkkäin.

2 kommentarer:

  1. Ihanaa olet jo laittanut kukkia uloskin. Meillä laitetaan terassin kesämarkiisit paikoille ja sitten laitan orvokkeja koreihin kasvamaan. keltaisia Narsisseja on ollut ulkona jo jonkin aikaa. Orvokki kestää noin 5 asteen pakkasia hyvin.Toivotan sinulle mukavaa pääsiäistä.

    SvaraRadera
  2. Kyllä olen ollut uskalias kukkien kanssa, antanut niitten olla ulkona ja ovat ne pärjänneet. Kuulostaa hyvältä, että myös orvokit sietävät niinkin paljon pakkasta! Olin kyllä muistavinani, että ne kestävät kylmää jonkin verran. Kiitokset, toivotan sinullekin mukavaa ja lämmintä pääsiäistä!

    SvaraRadera