onsdag 6 april 2011

Yht´äkkiä onkin kevät, melkein kesä!

Peipposet laulavat ja käyvät syömässä suurin joukoin. Vesimuuttolinnut ovat liikkeellä suurin parvin, hanhia ja joutsenia eniten.
Lumet sulavat vauhdilla niin että sulamisvedet muodostavat pikku järviä sinnekin, missä muuten olisi täysin kuivaa. Lumen alta ovat paljastuneet ensimmäiset lumikellot.
Muita sipulikasveja on nousemassa pintaan. Maan vesipitoisuus hidastaa varmaan tapahtumaa.
Krookukset kasvavat kohopenkissä, aurinkoakin riittävästi, niin ne alkavat aueta maahan lumelle heitetyn tuhkan keskeltä.
Ensimmäiset leskenlehdet ovat myös auenneet!

Ne ovat auenneet tänään, kun on aurinkoista. Huomiseksi luvataan sadetta, runsastakin. Yöt ovat pysytelleet plussan puolella, joten kevään kehitys on ollut suotuisa.

10 kommentarer:

 1. Vitsit, jotta olen kade ...
  Peippo kesä lintuni ei vielä meillä laula saati olisi kukkasia ... huokaus.
  Ihanaista iltaa!

  SvaraRadera
 2. Meilläkin on vielä lumet lumikellojen päällä, mutta onneksi sulavat vauhdilla.

  SvaraRadera
 3. Ettet nyt vain juksaa, että siellä muka jo kukkia! Yhdyn kadehtijoiden kuoroon.

  SvaraRadera
 4. Mulla on kans piha paksun lumen peitossa, mutta on hyvää vauhtia sulamassa ja joka päivä tulee lisää maata näkyviin. Hiukan olen kade noista kukkasista. Mun täytyy laittaa noita lumikelloja kans ens sykysnä maahan. Syökö myyrät niitä?

  Onneksi et loukkaantunut, että korjasin viime kirjoitukesi asiavirheitä.

  SvaraRadera
 5. Tarina,
  Ajattelin kevään tulevan vasta aikaisintaan toukokuussa, niin talvista oli vielä pari viikkoa sitten. Hups, alkoi kevään tulo reiluilla vesisateilla ja nyt ollaan jo samassa aikataulussa kuin viime vuonna! Vain enemmän vettä joka puolella. Peipot tosiaan laulavat, västäräkkiä odotellaan seuraavaksi.

  SvaraRadera
 6. Villiviini,
  Tiedätkö, että lumikellot kasvavat ja kehittyvät lumen allakin aina kukkaan saakka? Tämän totesin itse tänä vuonna: edellispäivänä lumikinos peitti paikan, vesisateen jälkeen maa paljaana ja lumikellot siinä kuin olisivat aina olleet!

  SvaraRadera
 7. Kirlah,
  Eihän näin vakavilla asioilla juksata!! Uskomattoman nopeasti on kevät saapunut ja todella puhjennut kukkaan. Veikkaan, että tänään, jos aurinko paistaisi, olisi leskenlehtiä jo keltaisenaan, nuppuja näkyy paljon. Ja niitä muurahaisia on joka puolella...

  SvaraRadera
 8. Niina,
  En ole huomannut, että myyrät söisivät lumikelloja. Toinen juttu on sitten peurat, täytyy seurata, napsivatko ne niitä. ainakin krookukset kelpaavat ja tietysti tulpaanit (huokaus)ja hostat. Lumikellot ja muut on hyvä istuttaa sellaiselle paikalle, josta lumet sulavat aikaisin, niin kukkiakin tulee aikaisin.
  -Itsehän mokasin, kun en tarkistanut faktoja.

  SvaraRadera
 9. No ei näy kevättä vielä Turussa, tänään ainakaan. Mutta sydän värähti noista kukista.

  SvaraRadera
 10. Niin ne kukat meitä koskettavat! Ihanaa, kun niitä rupeaa ilmestymään! Niistä me saamme iloa ja elinvoimaa!

  SvaraRadera