fredag 8 april 2011

Viime keväänä ja tänä keväänä

                                         Lumitilanne 8.4.2010
                                          Lumitilanne 8.4.2011
Ajattelin vertailla viime vuoden ja tämän vuoden lumitilannetta tässä samassa paikassa.  Se näyttää olevan lähes samanlainen, vai mitä.  Jos ei sitten kuitenkin ole niin, että tänä vuonna (alakuva) näyttäisi olevan vähemmän. Tämän mukaan kevät on aikalailla samassa aikataulussa kuin viime vuonna. Kovin on vielä ruskeaa ja tummaa maanpinta. Ei vielä ruoho rehota. Kuvasta oikealla on óllut sulaa enemmän ja kauemmin paikoin, siellä ne edellistä edellisen postauksen lumikellotkin kasvavat.  Nekin ovat vuodessa runsastuneet lähes kaksinkertaisesti. Viime vuonna niitä oli näin:
                                         Lumikellot 8.4.2010

                                          Lumikellot 6.4.2011.
Kaiken kaikkiaan näyttäisi, että kevät lähti vauhdilla liikkeelle tänä vuonna. Nyt on taas kyllä luvassa pohjoistuulia ja siten kylmempää. Taas hidastuu kasvuun lähtö.
Sain kuitenkin eilen pestyä kasvihuoneen seinät ulkopuolelta, sateesta ja myrskyksi yltäneestä  puuskaisesta tuulesta huolimatta.
Sisäpuolelta ehkä puhdistan seinät myös, tai jätän seuraavaan vuoteen. Rikkoutuneet lasit odottavat kottikärryissä kyytiä kierrätykseen. Ja kuten sanottu, aion poistaa tuon säleikön kasvihuoneen vierestä ja siirtää kasvit muualle.

4 kommentarer:

 1. Hei olen uusi sinun sivuilla ja kahlasin kaikki blogisi ja ajattelin kivaa. Sinun kevät on aika pitkällä jo ja ihania lumikelloja , rakastan niitä.

  SvaraRadera
 2. Hauskaa kun olet löytänyt blogilleni! Tervetuloa lukijaksi! Pian on tulossa lisää lumikelloja ja muita kevään ja kesän airuita.

  SvaraRadera
 3. Kauniit valkoiset lumikellot. Niitä ei minulla ole, mutta haluaisin. Pitää vain syksyllä muistaa istuttaa.

  SvaraRadera
 4. Lumikellot ovat ensimmäisiä kukkijoita keväällä, siitäkin syystä niin odotettuja. Kun vain muistaisi sen syksyllä, kun hankintoja tehdään kevääksi, niinhän se on:)

  SvaraRadera