tisdag 12 april 2011

Muuttolintuja


Järripeippo (ruots./sv. bergsfink) (kuva/bild Wikipedia) on muuttomatkallaan poikennut taas syömään ja lepäämään lintulautani läheisyyteen, yhdellä kerralla ainakin kymmenen yksilöä bongasin syömässä.  Varmaan niitä on enemmänkin. Pikkulintuja lentelee isoina parvina tässä ympärillä, en pysty edes näkemään, mitä lintuja ne kaikki ovat. Nämä ovat matkalla pohjoiseen ja itään. Wikipediasta saa lisätietoa.

Bergsfinken har under sin flyttning norrut och österut stannat vid matstället för att vila och äta. Minst tio individer åt samtidigt under fågelbrädet. Säkert fanns det fler i närheten. Det flyger massor med småfåglar nu runt omkring här. Det är svårt att identifiera alla. Mer uppgifter om bergsfinken hittar man i Wikipedia.

4 kommentarer:

 1. Järripeipot poikkeavat meillä täällä pohjanmaallakin väliruokailussa. Vielä eivät ole meillä tänä vuonna näkyneet. On se vaan niin komea lintunen.

  SvaraRadera
 2. Se on todella komea lintu kauniine väreineen! Ja harvoin sitä näkee, juuri vain näillä muuttomatkoilla.

  SvaraRadera
 3. Hmmm... enpä ole muutamaan vuoteen nähnytkään järripeippoa livenä.
  Ihastuttava keväthavainto.
  Pirtsakkaa päivää!

  SvaraRadera
 4. Kun ensimmäisen kerran näin järripeipon omin silmin, se oli minusta kovin eksoottisen näköinen. Aivan ihastuttava lintu. Päivä ei kovin pirtsakas ole täällä, on harmaata ja kolean oloista. Mutta toivossa paremmasta eletään:)

  SvaraRadera