torsdag 31 mars 2011

Aamukävelyllä

Aamulla kymmenen astetta pakkasta. Puut huurteessa, maa jäässä. Lumivallit ovat hiukan madaltuneet kevätauringon lämmöstä ja reippaiden kevättuulten vaikutuksesta. Mutta edelleenkin lunta on paljon vuodenaikaan ja ajankohtaan nähden.
Tie on paljastunut vaikkakin jäinen näin pakkasella.
Pelloilla joutsenet lepäilevät ja ruokailevat. Näin nyt omin silmin ja selvästi viisi töyhtöhyyppäyksilöä pälvellä lämmittelemässä, mutta ne lähtivät, kun pysähdyin ottamaan kuvaa.
Vesi tippuu räystäiltä niinkuin eilenkin. Kyllä ne lumet sulavat vaikka niin hitaasti! Ei vieläkään ole näkyvissä yhtä ainoata krookusta tai lumikelloa.
Olen koulinut tomaatin taimia isompiin astioihin, myös muutaman paprikan ja petunian. Nyt on multa lopussa ja uutta täytyisi lähteä hakemaan. Haen vasta huomenaamulla.
Pidin lukutauon multatouhun loputtua. Luin Hesarin kannesta kanteen. Mainosten yli hyppelin joten ei kovin montaa sivua jäänyt luettavaksi. Helsingin Sanomat tulee kokeeksi kolme kuukautta. Täytyy sitten katsoa, jatkanko tilausta vai jätänkö. Jotain lehteä pitäisi lukea pysyäkseen ajan tasalla. Pelkät tv-uutiset ja radio eivät riitä oikein, vaikka ovat hyvänä ja nopeana apuna.
Olen myös kokeillut e-lehteä. Jonkin aikaa sitä voi käyttää ja lukea, mutta ei se aivan vastaa oikeaa paperilehteä. Varsinkaan, kun siitä ei saa sitä paperia, jota tarvitsee milloin mihinkin: märkien saappaitten alle, tulen sytyttämiseen, kissan hiekkalaatikon alle jne.
Koko ajan on tehtävä pieniä ja isompia valintoja. Elämä on valintojen tekemistä.
Lopuksi vielä kuva rauhanomaisesta rinnakkaiselosta: Kurre Oravainen ja Nakke Nakuttaja siinä syövät aamuauringon lämpimässä siemeniä sulassa sovussa. (Klikkaahan kuvaa suuremmaksi!)

2 kommentarer:

 1. Kevät etenee sitten hävyttömän hitaasti.
  Nettilehteä on ikävä lukea pyhäaamuna sängyssä.
  Viihtyisää viikonvaihdetta!

  SvaraRadera
 2. Tarina,
  kyllä sitä kevättä niin odotetaan jo! Toivotaan, että edes huhtikuu tuo sen tullessaan. Nettilehti on kyllä vähän hankalaa sänkylukemista! Mukavaa viikonloppuaikaa!

  SvaraRadera