fredag 18 mars 2011

Kevät tulla jollottaa

vaikkei sitä niin äkkiseltään huomaakaan. kun lunta, lunta, lunta on vielä kaikkialla. Katsellessani aikaisemmin talvella ottamiani kuvia havaitsin kuitenkin, että kyllä lumi on tosiasiassa vähentynyt  aika tavalla.Tammikuussa varasto oli lumen peitossa lähes,

Nyt lumet ovat vähentyneet katolta ja maasta. Ovien edusta on lumesta paljas nyt! Siis kyllä se kevät vaan etenee.

Eipä ole lumenauraajankaan tarvinnut käydä pitkään aikaan. Tämä on tammikuulta, nyt ei pihassa ole enää kuin ohut kerros auringon ohentamaa jäätynyttä lunta. Sekin on kevään merkki! Ja on paljasta pälveäkin.

Pihakatajakin värjötteli helmikuun alussa vielä näin paksun lumen peitossa. Hui hai, nyt ei oksilla ole lumesta tietoakaan ja ympäriltä lumet ovat vähenneet. On se aurinko vaan lämmittänyt!

Maaliskuun eka päivänä haeskelivat varikset ruokaa vielä näin paksussa lumessa. Oikein tarkkasilmäinen näkee ainakin kuusi varista tässä kuvassa.Jos klikkaat kuvaa, näet ne varmaan paremmin. Toiset syövät, toiset vahtivat.
Kyllä nyt on lunta paljon vähemmän ja valoa paljon enemmän.
Paitsi nyt illalla alkoi pilvistyä enteillen lounaistuulten mukanaan tuomaa lumi-vesisadetta, jonka pitäisi lopullisesti taittaa talvelta voimat.
Johan tätä lumista aikaa on riittänyt viisi kuukautta noin suunnilleen kun maaliskuun loppuun päästään.

2 kommentarer:

  1. Kevät on ihanaa aikaa, ootan niitä ekoja, leskenlehtiä, sinivuokkoja ensi kuussa ♥
    Lunta vaan on niin paljon täälläkin vielä, että satas kovasti, niin jokohan sulaisvat.
    Kivoja kuvia!

    SvaraRadera
  2. Lumelle toivoisi jo lähtöpasseja, että pääsisi kesä käyntiin, ainakin kevät! Kiitos, Seijastiina!

    SvaraRadera