fredag 25 mars 2011

Vielä kasvihuoneesta ja vähän muutakin

Vieläkin olen iloinen ja tosi tyytyväinen tuosta eilisestä kasvihuoneen korjauksesta! Olen ylpeä itsestäni! Minun ei tarvinnutkaan pyytää apua lasien vaihtoon. Mahtavaa! Ja olen ollut niin huolissani  asiasta pitkin kevättä.
Kun ensimmäiset lämpimät kevätpäivät tulevat, rupean pesemään kasvihuoneen kattoa ja seiniä. Lasien on oltava puhtaita  kesäksi!
Aion myös siistiä kasvihuoneen ympäristöä. Otan pois sen edessä säleikössä kasvavat  Siperian kärhön, alppikärhön, humalan ja kaprifolin ja siirrän ne johonkin muualle. (Mutta mihin, en vielä osaa päättää.)
Tänään ulkona on vaihtelevaa säätä, on ollut aurinkoista, pilvistä ja lumisadetta ja kaiken kruunaa kova tuuli. Jopa muutaman sekunnin sähkökatkos sattui tänään. Tällä hetkellä sataa ja pyryttää lunta kuin sydäntalvella ja hämärä on laskeutunut maisemien ylle. Eipä uskoisi, että ylihuomenna  taas siirrytään kesäaikaan. Taas siiiretään kelloa tunnin taaksepäin aivan turhan takia. Toivoisin vain, että tästä turhuudesta luovuttaisiin mahdollisimman pian.
Mukavaa viikonloppua toivottelen lukijoille!

4 kommentarer:

 1. Hyvä kun sait korjattua. Meidän kasvihuoneenraadon lähelle ei ole vielä asiaa, mutta onneksi lumet sulavat päivä päivältä. Ja onneksi uusi huone on tulossa. Se tulee vasta joskus huhti-toukokuun vaihteessa. Vanha on ihan lytyssä ja mielenkiintoista nähdä, mikä kaikki sisäpuolella on hajalla.

  SvaraRadera
 2. Kiitos myötäelämisestä, Villiviini. Olen ruvennut ajattelemaan, että raato voi tulla tästäkin kasvihuoneestani, jos vielä monta samanlaista lumipainoa tulee sen päälle. Alumiinirunko ei taida kestää kovin suurta kuormitusta. (Toisaalta, nyt tiedetään pitää lumikertymiä silmällä!)Toivottavasti lumet ovat sulaneet siihen mennessä, kun teidän uusi kasvihuoneenne saapuu. Amerikkalaiset onnistuivat ennusteessaan, joka lupasi Suomeen pitkää ja kylmää kevättä.

  SvaraRadera
 3. Hienoa että sait kasvihuoneen kuntoon. Minulla ei ole ollenkaan kasvihuonetta, vanhoja ikkunalaseja on kasa varastossa, jos vaikka mies joskus niistä saisi jotain aikaan. Mutta ei varmaankaan tänä kesänä...

  SvaraRadera
 4. Kiitos, olen kyllä todella tyytyväinen. Ikkunalaseista voisi kyllä saada hienon kasvihuoneen. Mutta täytyy rakentaa se kehikko ensin. Voi myös kehitellä ikkunalaseista jonkinlaisen lasikaapin seinustaa vasten, jossa tomaatit pysyisivät lämpimässä. Tai lavan. Siis väliaikaisesti, kunnes saa oikean kasvihuoneen...

  SvaraRadera