söndag 6 mars 2011

Kevään merkkejä

Huikaiseva keväinen auringonpaiste tänään! Taas tunnin kävelylenkki, jaloissa tuntui kyllä vielä eilinen pitkä lenkki. Mutta hyväähän se teki tietysti se käveleminen. Sitten aamupuuron jälkeen ulos taas puita hakemaan sisälle. Samalla vein linnuille siemenensä ja oravakin siellä oli aterioimassa jo. Se kyllä hävisi mäntyjen yläoksille, kun lähestyin lintulautaa.
Puita hakiessani havaitsin varsinaisen kevään merkin: muurahaispesän lumen alta paljastunut laki kuhisi täynnä muurahaisia! Aivan paksuna kerroksena ne touhusivat auringossa omalla reviirillään, mutta eivät olleet lähteneet lumelle tarpomaan. Ehkä niillä on lumen alla pesän pinnassa käytäviä..?! Kyllä se kevät on tulossa! Muutenkin kyllä aurinko jo sulattelee lumia, pälviä ilmestyy pihaankin auratulle alueelle.
Otin samalla varaston kupeelta sisään kylvöalustoja, tänään on kylvettävä joitakin siemeniä.

6 kommentarer:

 1. Asparaguksen voi jakaa ja nuorentaa sillä konstilla. Täytyy vaan katsoa, jotta mukuloita on uudessa taimessakin.
  Muurahaispesiä en olekkaan käynyt katsastamassa, kun tuota lunta on niin vietävästi.
  Virkeää viikkoa!

  SvaraRadera
 2. Kiitokset tiedosta, Tarina! Kyllä sitä nyt sitten nuorennetaan:) Hyvää viikonjatkoa sinullekin!

  SvaraRadera
 3. Oikein ihanaa naistenpäivää sinulle.

  SvaraRadera
 4. Kiitos, TeSa! Vaikka en erikoisemmin sitä vietäkään. Naistenpäivä on joka päivä minulle. Toivottavasti sinullakin on ollut hyvä naistenpäivä!

  SvaraRadera
 5. Samaa täällä lintuja ja oravia. Joka päivä laitan syötävää.
  Aika pitkällä siellä ollaan, kun muurahaiset hyörivät jo.

  Mukavaa viikon jatkoa.

  SvaraRadera
 6. Syötävää on vietävä ahkerasti ruokavieraille! Muurahaiset ovat kaukaa viisaasti rakentaneet pesänsä aurinkoiselle ja suojaiselle paikalle, josta lumet sulavat aikaisin, joten pesän laki paljastuu ja nehän tulevat ulos, kun tuntevat auringon lämmön pesäänsä. Muuten täälläkin on vielä nietokset aika paksuja.

  SvaraRadera