söndag 15 augusti 2010

Tuuli kääntynyt pohjoiseen

Kävin 40 minuutin lenkillä. Se on minun tavanomainen virkistysoperaationi. Mikään ei voita raikkaita tuulia, säähavaintojen tekoa, liikunnan antamaa hyvän olon tunnetta. Säätilassa on tapahtunut sen verran muutosta, että heikko tuuli on kääntynyt pohjoiseen, ilma on kuitenkin vielä lämmintä n.20 astetta, on pilvistä, sumuista, kosteaa. Varmaan sataa myöhemmin tänään. Toivottavasti luvatut ukkosilmat pysyvät poissa.
Puinnit ovat alkaneet. Eräs leikkuupuimuri seisoi eilisillan puinnin jälkeen vielä keskeneräisellä pellolla. Parvi hanhia taas kerran haeskeli lepopaikkaa pelloilta. Ja näytti laskeutuvankin. Nekin lentävät aurassa, kun niitä on monta, ja samalla huutelevat toisilleen taikka muille. Olen nähnyt myös parveilevia sepelkyyhkyjä. Nekin kerääntyvät yhteen syksyllä. Taitavat siis nekin muuttaa talveksi hieman leudommille leveysasteille.
Kauris- ja peurapukkien metsästys on kuulemma alkanut. Yhtään pyssymiestä en nähnyt, mutta varmaan sellaiselle kuuluvan auton, joka oli pysäköitynä pellon laitaan.
Rehupaaleja seisoo pitkinä riveinä muutamalla pellolla.
Yksi aikainen traktori oli liikkeellä. Muuten ei ketään muita.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar