söndag 1 augusti 2010

Lenkkeilyä

Aamulla viiden aikaan oli vielä hämärää lähtiessäni lenkille pitkästä aikaa. Kuumimman kesän aikana ei ole lenkkeily maistunut eikä oikein ollut mahdollistakaan. Käytännön liikkuminen eli arkiset askareet ovat saaneet toimittaa liikunnan tehtävää.
Koska kulkureittini on aika yksitoikkoisen tasaista, otin kameran mukaan ikuistaakseni vähän näkymiä, joita eteeni tulee lenkkeillessäni. Tie on asfalttitietä, korkeuserot koko matkan aikana tuskin metriäkään. Siis yksitoikkoisen tasaista ja aukeaakin.
 Pääsen juuri
kääntymään ensimmäisen suoran jälkeen vasemmalle "lenkkipolullani." Tätä tietä hetken kuljettuani, näen edessäni oikealla veden vaalean pinnan.
 Tuolla oikealla  näkyy häivähdys pienestä merenlahdesta, siellä näkyy myös  kirkon torni, en ole varma tuliko se mukaan tähän kuvaan.(klikkaa kuvaa isommaksi, ehkä se näkyykin)
Pienen mutkan jälkeen ohitan tyhjän heinäladon, joka on jäämässä haapametsikön keskelle. Pimeällä tässä voisi ihmetellä, pitäisikö mennä tien toiselle puolelle...Ei vainkaan. Ei siinä ole mitään pelättävää.
Ja matka jatkuu. Pieni vastamäki, metsikkö, molemmin puolin äskettäin rakennettu asuintalo, alamaata ja käännös vasempaan päin 90 astetta. Tulemme soratielle, jonka molemmin puolin avautuvat edelleen viljelyvainiot.
Aurinko nousi horisontin yläpuolelle 5.26. Heti valoa oli paljon enemmän. Jälleen pienen metsikön ohitettuani tulen avoimelle vainiolle.
Edessä(vas) näkyy  Kungsgårdin rakennusryhmä vanhojen puitten varjostamana viljelypeltojen keskellä.
Navetta näkyy selvimmin, oikealla.
Hetken kuluttua ohitan koulun. Edessäni on piiitkä pätkä tasaista tietä.
Sitten juokseekin pari kaurista kaurapellossa huimaa vauhtia etsien rauhallisempia olopaikkoja itselleen päivän ajaksi. En kamerallani ehtinyt niitä ikuistaa.
Loputtomalta tuntuva asfalttitie aukeaa viimeiselle suoralle Olen kiertänyt oikealla puolella sijaitsevan maalaistalon pihakompleksin, jonka kohdalla maantei tekee mutkan. On vain aseteltava jalkaa toisen eteen, niin kyllä se matka siitä taittuu. Ja ah, kuinka hyvää se tekeekään niin nivelille kuin lihaksille! Ja koko naiselle. Pian käännytään oikealle, kotitielle,
Noin! Pätkä soratietä vie perille. Molemmilla puolilla tietä ovat hernepellot tuleentumassa.
Lenkillä meni aikaa n yksi tunti ja 15 minuuttia.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar