söndag 8 augusti 2010

Puhdasta ukkossateen jälkeen

Mikä yö! Ukkonen valaisi taivaan ja jyrisi lähes jatkuvasti parin tunnin ajan. Vedin piuhat irti heti kun heräsin jyrinään, sitten vain katselin, kun salamoi ja jyrisi. Onneksi se ei kuitenkaan ollut aivan kohdalla, vaan tuntui menevän ohi vähän kauempana. Parasta oli sitten sen mukana tullut sade, joka vain kohisi alas!
Olin edellisiltapäivänä kantanut ulos kaikki viherkasvini, kun sade alkoi. Tänään ne näyttävät paljon puhtaammilta ja virkeämmiltä kuin aikoihin.
Limoviikuna, joka on 24 v vanha ja kolmemetrinen. Olen tietysti joutunut lyhentämään sekä latvaa että oksia vuosien varrella.

Traakkipuu, sekin vuosia vanha.

Jukka, joka on latvapistokas vanhemmasta, paljon isommasta,
 jonka annoin pois tilan puutteen vuoksi.
Asparagukseni on vain hengissä, vaikka olosuhteet eivät ole sille parhaat mahdolliset.

Appelsiinipuukin pääsi ulos omaan elementtiinsä.

Tämä on jokin vehka luulisin. Kukkii valkoisin kukin. Taustalla yksi peikonlehdistä.

Kiinanruusu eli hibiskus. Oksapistokas vanhemmasta.

Ja tämä juoru hännänhuippuna. En tiedä, nitä se pitää ulkona olosta, mutta saipahan ainakin kunnon kylvyn!

5 kommentarer:

 1. Ovatpa ne komean kokoisia ja hyvinvoivan näköisiä. Ilmaisesti kissat eivät käy teillä maistelemassa niitä ?

  SvaraRadera
 2. No eivät kissat ole kiinnostuneet näistä isoista. Pienemmistä kylläkin ja varsinkin leikkokukista, jos sattuu olemaan vaasissa. Ne ovat hetkessä poikki varresta! Ja/tai vaasi nurin. Harmittaa, kun ei voi pitää kukkia pöydällä. Mutta minkäs teen..

  SvaraRadera
 3. Millan,
  haluaisin vielä lisätä, että kasvien iso koko ja hyvinvoivaisuus johtuu alunperin siitä, että asuimme vanhassa puutalossa, jossa oli hyvä "luonnollinen tuuletus", paljon valoa ikkunoista ja sopivan viileää talvella. Tästä kaikesta kasvit pitävät. Nyt on lattialämpö, mikä ei ole hyvä kasveille talvella, esim. Annoin pois suuren osan kasveista ennen muuttoamme tänne.

  SvaraRadera
 4. Onpa upeita kukkia, tulin kateelliseksi. :)

  SvaraRadera
 5. Kiitokset kommentista, minä taas puolestani olen hiukan kateellinen sinulle onnistuneesta talorempasta! En, vaan iloinen ja toivoisin että minulla olisi samanlainen. Jo kasvienkin takia.

  SvaraRadera