söndag 22 augusti 2010

Syystunnelmia

Aurinko paistaa, lämpöä ulkona varjon ja tuulen puolella 15 astetta. Luonto palaa uomiinsa takaisin. Ja minä napsin tilannekuvia terassilta.
Tästä samasta paikasta olen ottanut kuvia talven lumitilanteesta, kevään tulosta, kesästä ja nyt syksyn saapumisesta. Syysaurinko paistaa siis, lounaistuuli puhaltelee päin ja helteet ovat menneet. Olettaisin uimasesonginkin olevan suureksi osaksi ohi. Eilen kävi ukkonen ja satoi iltapäivästä alkaen. Pelastin uima-ankan varastoon tuulen riepottelulta.
 
Eilen ennen sateen tuloa leikkasin myös nurmikkoa hyvän tovin mikä näkyy terassilta otetusta kuvastakin. Vaikka siinä on vain osa leikatusta alueesta. Olen laajentanut sitä metsään ja rantaan päin ja myös yläpuolella olevaa yläpihan nurmikkoa olen käsitellyt ja laajennellut. Miksihän oikeastaan? Toisaalta tiedän, että luonnon moninaisuus siitä kärsii, toisaalta tuntuu mukavalta saada lisää ns kävelyalaa. Muuten yksi siili näkyi eilen pinkovan pakoon ruohonleikkuria korkeassa heinikössä. Käänsin äkkiä toisaalle. Toivottavasti en ole ajanut minkään elollisen päälle, vaikka turha kaunistella, heinäsirkkoja ja muita pikkueliöitä siinä kyllä meni varmaan. Ja muurahaisia. Huono omatunto.
Toissailtana otin kuvia piiskuista iltamyöhällä.

Tässä jalostettu variantti.

Tämä on jokin villi luonnonkasvi, ehkä jokin piisku, vasemmalla pähkinäpensaan taimi.
Tämä villikukka kasvaa keskellä kuivunutta Forsythiaa (Onnenpensas?). En ole hävittänyt pensasta vielä, täytyy odottaa ensi kesää ja katsoa silloin, onko siinä vielä elämää.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar