fredag 27 augusti 2010

Askareita ja hyötyliikuntaa

Illaksi tuli oikein kaunis ilma. Niinpä oli lähdettävä tietenkin ulos. Ja jotta olisi oikein rattoisaa, piti jotain tehdäkin. Olen katsellut tuota puukasaa tuossa metsän reunassa ja nyt kävin taas siihen käsiksi.


Käänsin peitteet pois halkaisukoneen päältä ja rupesin halkomaan puita. On muuten mukavaa puuhaa, kevyttä ja jälkeä tulee.

Näin puu halkeaa. Sähkön voimalla, joten meneehän siinä energiaa kyllä jo puitten halkomiseen. Säästö ei siis ole ihan 100%:nen.


Ja halottujen puiden pino sen kun kasvaa. Nämä on sitten vielä pinottava kauniisiin pinoihin, kunhan ehtii.Sitten ne ovat valmiita poltettavaksi pesissä seuraavana talvena, ei siis tänä talvena. Vaikka osa näistä olisi kyllä kyllin kuivaa jo tänä talvenakin.

4 kommentarer:

 1. Jestas sentään. Sinussahan piisaa puhtia kuin pienessä kylässä :)

  SvaraRadera
 2. No, kun on tehtävä niin täytyy tehdä! Sitäpaitsi teen mielelläni kaikenlaista tuollaista, mutta taas esim. ruuanlaitto on enemmän sellaista pakkopullaa (vaikka leipomisesta kyllä pidänkin ihan oikeasti).

  SvaraRadera
 3. Avomieheni on elementissään puutöissä ja haaveilee klapikoneesta. Vitsailenkin välillä että tärkein rakkaansa on moottorisaha jota käsittelee hellästi ja huolella. ;) Meillä kun talo ja vesi lämpiää puilla, niin puutöitä riittää...

  SvaraRadera
 4. Sinulla on sitten asioita ymmärtävä aviomies! Moottorisahaa tuleekin käsitellä hellästi ja huolella, se kun on niin uskomattoman hyvä apulainen. On minullakin, vaikka olen käsitellyt toistaiseksi vain sähkömoottorisahaa, se on kevyempi.Mutta öljyt ja mutterit on tarkistettava huolella jne.(Osaan asentaa terän ja ketjunkin paikoilleen). Kyllä teillä sitten puutöitä riittää, kun pitää pitää talo puissa. Mutta ihana vaihtoehto, nykyään vain tosiharvinainen. Minulla on sähkölämmitys apuna.

  SvaraRadera