måndag 9 augusti 2010

Aamukierros sateen jälkeen

Sateisen näköistä poutaa. Sataa varmaan tänäänkin. Onneksi ei ole tullut lisää ukkosta. Eikä rakeita, kuten jossakin päin Suomea, isoja sellaisia. Oikeastaan en aurinkoa toivokaan juuri nyt, että voisin pitää sisäkasvejani ulkona vielä, näin itsekkäitä ajatuksia. Lehdet palavat ruskeiksi, jos ne joutuvat aurinkoon pitemmäksi ajaksi. Katselin pienellä kierroksella, mitä sateiden aikana on tapahtunut.
Yksi sormustinkukka oli ruvennut kukkimaan!

Tämä aitienpäiväksi saatu ruusu oli myös puhjennut kukkaan. Toinen nuppu aukeaa piakkoin. Istutin sen keväällä maahan.

Meistäkin tulee ruusuja, jos ja kun ehdimme aukeamaan. En vain muista, mitä. Aika näyttää, onko se myöhässä kukkiva Peace-ruusu vai mikä.

Punahatut ovat alkaneet kukkia. Ovat kovin lyhyitä, pieniä ja värit haaleita kuivuudesta johtuen.

Kesäleimukukka on myös avannut kukkiaan, kylläkin vähän sateen riepottelemana. Tämä on vanhaa lajiketta, muuta en siitä tiedä.

Ja sireenin tulevaisuus on turvattu, kunhan nämä siemenet pääsevät maahan.

Hajuherneet tai tuoksuherneet kukkivat omia aikojaan.

Samettikukat ovat sinnitelleet kiitettävästi kuumalla ja aurinkoisella paikallaan. Ensi keväänä aion kylvää niitä kaksin verroin enemmän.

Auringonkukat ovat kasvaneet kokoa sateitten alettua. Ja  mehiläiset viihtyvät.

Ukonhatun syvänsinisiä kukkia.

Kultapallojen rehevyyttä ja aurinkoisuutta.
 
Terassilla pelakuu kukkii runsaasti.

2 kommentarer:

  1. Upeita samettikukkia sinulla. Jotain erliaista lajiketta kuin minulla, kun keskusta on tuommoinen. Tuota vaaleanpunaista, jota sanot kesäleimuksi, täälläpäin taidetaan kutsua suopayrtiksi. Tietääkseni siitä tehtiin ennen saippuaa :)

    SvaraRadera
  2. Kiitän kehuista. Laitankin toisesta lajikkeesta kuvan seuraavaan postaukseen, se on vähän erilainen kuin nämä kuvassa olevat. Saattaa olla hyvinkin suopayrtti tuo jota kesäleimuksi luulin, olen itse etsiskellyt suopayrttiä ja se siis onkin koko ajan ollut mulla kukkapenkissä! Varmaan siitä tehtiin saippuaa ennen vanhaan, kun on tuollainen nimikin.

    SvaraRadera