torsdag 9 december 2010

Valoa

Tämän lampun ostimme vuosia sitten keskimmäiselle pojallemme joululahjaksi. Vuosien varrella hän on muuttanut ja lamppu on kulkeutunut takaisin meille. Minä pidän siitä, mutta nuorison mielestä se saattaa olla vähän "vanhanaikainen". Se on seisonut telkkarin takana antamassa sinne valoa, mutta nyt löysin sille uutta käyttöä. Siirsin sen sohvan viereen, että saan paremmin valoa neulomiseen ja lukemiseen. Olen ennen käyttänyt kirjahyllyn päällä olevaa pöytälamppua siihen tarkoitukseen, mutta se on kaukana eikä anna tarpeeksi valoa. Tämän lampun katkaisijakin on sopivasti lampun päällä, ei tarvitse kumartua alas sammuttaessaan sen.
Mistä sitten valoa telkkarin taakse? Siellä kun ei sovi mikään pöytä olemaan. Kyllä vain keksin siihenkin ratkaisun. Kahlasin mökille auraamattomassa lumessa ja hain sieltä toisen jalkalampun. Se on ollut nuorimmaisen opiskelijaboksissa, mutta nyt hän ei sitäkään enää kelpuuttanut mukaansa muuttaessaan omilleen.

Simsalabim ja tuli valkeus tännekin! Tämä lamppu sopii taas tänne, sillä sen valokatkaisija on taas lattialla ja voidaan katkaista jalalla painamalla samalla kun sammutan telkkarin ja digiboksin sekä jouluvalojen virran toisesta katkaisijasta jalalla painamalla. Kätevää.  Valoa tarvitaan näin pimeänä aikana.
En ole mikään sisustusfriikki. Päinvastoin, pidän vanhoista tavaroistani ja huonekaluistani enkä luopuisi niistä minkään uuden houkutuksen takia.
Telkkarin takana unelmani yrittää pysyä hengissä talven yli. Se on todellakin toinen vanhoista isoista jäljellä olevista kasveistani. Toinen on jukka-palmu, joka sekin on "jatkumo" aikaisempaan isonisoon jukkapalmuun. Otin siitä oksan, jonka panin kasvamaan ja hyvin se on kasvanutkin. Siitä on kuva ollut vähän aikaa sitten tässä blogissani. 

2 kommentarer:

  1. Meillä on myös näitä hoitoon jätettyjä mööpeleitä ja kas kummaa kuinka kotvan päästä ovat kotiutuneet niin kuin aina olisivat olleet niillä sijoilla mihin ne on laitettu.
    Mukavaa talvipäivää!

    SvaraRadera
  2. Niistähän tulee kuin omia, ehkäpä ne lopultakin päätyvät omiksi...
    Mukavaa talvipäivää sinnekin! Tuuli käy ja ennustelee varmaan uutta lumen tuloa.

    SvaraRadera