söndag 5 december 2010

Nostalginen postaus

Olen nostalgisoinut tässä istuessani ja muistellut aikaa, jolloin aloitin blogin pidon. Innostuin bloggaamaan helmikuussa tänä vuonna. Alkajaisiksi kävin yhden illan kurssin kansalaisopistossa, että pääsisin jyvälle siitä, kuinka tämä kaikki toimii. Yksin en olisi moista hanketta uskaltanut aloittaa. Mutta niin se vain alkoi sitten sujua.
 Aloitin ensimmäisen blogini ruotsin kielellä luonnollisista syistä, koska asun täällä ruotsinkielisessä ympäristössä, jossa ei suomen kieltä muuten kuule kuin tuttujen suomalaisten kanssa puhuessa ja tietysti oman perheen jäsenten. Ja nyt, kun muutin tänne uuteen talooni, sain myös suomalaisia kanavia rutkasti lisää. Pari vuotta sitten voin nähdä ainoastaan Suomen TV1 -kanavan. Suomen kielen ylläpito on tapahtunut myös sanomalehtien välityksellä. Tilasin Aamulehteä vuosikymmenet, kunnes senkin saapuminen, luultavimmin säästötoimien vuoksi, jäi kovin satunnaiseksi. Toisinaan olin ilman lehteä 3-4 päivää, kunnes lehdet suvaitsivat rojahtaa postilaatikkoon neljän-viiden päivän nippuina. Aamulehdessä eivät kuulemma voineet asialle mitään tehdä. Täkäläisestä postista tiedustellessani sanottiin viivästymisen johtuvan Turun puolen postin säästötoimista: he kuulemma säästävät kuljetuksissa pitämällä lehtiä siellä ja lähettävät isomman erän kerrallaan!!? Asia jäi kyllä vähän epäselväksi, koska en soittanut Turun postinjakeluun... vaan lopetin koko tilauksen.
No niin, siis bloggaamisen aloitin helmikuussa, maaliskuussa sitten päätin aloittaa uuden blogin suomeksi. Se on tämä blogi siis. Oikein mukavaa on ollut tutustua blogimaailmaan ja bloggareihin! Toivonkin vain, että jatkossa tuntuu yhtä mukavalta. Tosin kahden, ja nyttemmin kolmen, blogin ylläpito vaatii osansa...
Luin maaliskuun blogikirjoituksiani. Siinä mm. pohdin erään kaupassakäynnin yhteydessä tämän kaupan mahdollista kuolemaa tai myyntiä. Nyt  voin sanoa, että aavistelut ovat toteutuneet, ei onneksi kaupan kuolemaan, vaan siten, että kauppa on myyty uudelle omistajalle. Näin kaupanteko jatkuu entisellään uuden omistajan alaisuudessa.
Vanhat merkit pitivät siis paikkansa.
2. adventti kirkastuu hiljakseen päivän puolihämäräksi. Toistaiseksi ei sada lunta, mutta taivas on pilvinen ja saatamme vielä lunta saadakin. Onneksi ei käyt tuulikaan. Maisemat ovat todella jouluiset.

4 kommentarer:

 1. Onnittelut blogillesi!
  Minä tollo tolvana ymmärrän jonkin verran ruottiä, mutta ruottin sanat juuttuvat kuin okaat kurkkuun eivätkä soluju ulos, eivät edes plupsahtele.
  Blogissasi on ihastuttava vierailla!
  Arvokasta itsenäisyyspäivää!

  SvaraRadera
 2. Kiitokset kommentistasi! Et sinä mikään tollo etkä tolvana ole vaikka ruotti ei soljuisikaan. Se on siinä, mihin elämä johdattelee ja mitä tarvitsee. Jos ei ruottia tarvitse niin eihän se sitten niin äkkiä ainakaan solju. Lämmittää mieltä positiivinen kommenttisi blogistani! Arvokasta itsenäisyyspäivää samoin sinulle!

  SvaraRadera
 3. Hämmästyttävän sujuvaa suomenkieltä sinä kirjoitat, kun ottaa huomioon, että tosiaan olet käyttänyt noin pitkään arjessasi pääasiassa ruotsinkieltä :)

  Minä olen jo lähes kokonaan unohtanut ruotsinkielen, vaikka se oli kuudenteentoista ikävuoteeni saakka toinen kotikieleni...

  SvaraRadera
 4. Kiitos vain kommentistasi kielenkäytöstäni! Olen kyllä aina pitänyt sitä yllä lukemalla esim. Kirjastot ovat hyviä tässäkin suhteessa. Mutta että sinä olet unohtanut ruotsinkielen käytön puutteessa se on harmillista, vaan et varmaan ole sitten sitä tarvinnutkaan, kun et ole ylläpitänyt?!

  SvaraRadera