måndag 27 december 2010

Arkea taas

Valoa ei ole kehuttavasti tähän aikaan päivästä, kolmen jälkeen iltapäivällä. Kuitenkin tuntuu, että päivä on jo hiukan pitempi? Eikös sanotakin, että päivä on kukonaskelen pitempi jo Tapanina (vai oliko se Loppiaisena)? Korjatkaa, jos tiedätte muuta.
Aloitin päivän aika rankalla lumenluontikeikalla heti aamuseitsemän jälkeen, kun aura oli käynyt.
Kaksi ja puoli tuntia lunta työnneltyäni olinkin sitten aika naatti. Päätinkin sitten käväistä kaupungissa asioilla, kun keli oli aika hyvää talvikeliä, ei vielä silloin satanut lunta eikä tuulikaan käy tänään. Näin sai autokin "jaloitella" 60 km:n verran.
Iltapäivällä on sadellut lunta hiljakseen. Onneksi ei juuri tuule. Kylmää on -7 asteen verran. Lintuja poikkeaa lintulaudalla, talitiaisten ja sinitiaisten lisäksi myös närhet, harakat ja varikset pyrkivät hakemaan vatsaan sisältöä. Myös yksinäinen vihertikka kävi  tänään ja lähti sitten koputtelemaan raidan kylkeä.
Tien tuskin erottaa hämärän keskeltä. Lumivallit vain nousevat korkeammiksi tien molemmin puolin. Mihin joudummekaan kaiken lumen kanssa, jos sitä tulee jatkossakin yhtä paljon, onhan nyt vasta joulukuu lopuillaan. Talvihan vasta alkaa tammikuussa ja helmikuu on varsinaista sydäntalven aikaa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar