lördag 4 december 2010

Lumisadetta ja piparien paistoa

Koska edessä on pyhäpäiviä, ajattelin käydä täydentämässä varastojani ja varautua myös siihen, että saisin iilin tehdä esim. lanttulaatikot valmiiksi pakastimeen. Odotin, että tiet olisivat vaikeakulkuiset eilisen lumisateen takia, sen takia lähdinkin liikenteeseen vasta puoli yhdeltätoista. Olin ehtinyt paistaa pellillisen pipareita siihen mennessä. Ylläri olikin suuri, kun tiet olivatkin mitä parhaimmassa kunnossa, joka paikassa aurattuja ja kotipihallakin kävi aura joskus aamuyöstä (en viitsinyt katsoa kelloa).
Kaupassakaan ei ollut vielä ruuhkaa siihen aikaan.
Sain mitä halusinkin, loput saivat jäädä kauppaan.
Sitten olikin - päivälehden jälkeen - vuorossa piparkakkujen paistaminen.
Muutaman pellillisen sain taikinastani, jonka oli eilen tehnyt. Täytyy tunnustaa, että verotin taikinasta aikalailla jo tekemis- ja leipomisvaiheessa, ennenkuin piparkakkumuotit pääsivät lähellekään. On se niin hyvää!
Ulkoileminen jäi tekemättä aamulla, joten ulos teki mieli lähteä. Auran jäljiltä oli vielä kolattavaa ihan tarpeeksi minullekin. Lunta satoi sankasti, joten olin kuin lumiukko pihassa, kun poistin vanhoja lumia pois uuden tieltä.

                                           -Lumihiutaleita hiljalleen sataa maahan lumivalkoiseen...
Lumihiutaleita satelee. Tuolla metsässä, aivan lumivallien takana näkyy kauriitten jälkiä niiden käytyä öisillä ruuanetsintäretkillään.
Kuin joulukuusi, kynttilät vain puuttuvat. Senkin juurella näkyy kauriitten jälkiä.

 Lintulaudalla poikkeavat tintit ahkerasti lumisateessakin. Niitä ei pahemmin häiritse, vaikka liikun aivan vieressä lumikolani kanssa.
Puoli kolmelta oli jo niin hämärää, että jouluvalot rupesivat loistamaan. Tunnelma on jouluinen kun puitteet ovat näin jouluisen lumivalkeat.

Rappujen edessä kenkäharja on uponnut lumeen.
Kun olin lumet luonut lakkasi myös satamasta. Ilma on hetkeksi kirkastunut.


Olen varautunut pakkasyön varalle. Kohta on sytytettävä tulet uuniin.
Lämmintä iltaa kaikille toivottaen!

2 kommentarer:

 1. Eteläsuomeen luvattu lumimyräkkä ei ylettynyt meille asti.
  Pilven pohjaan oli jäänyt vaan hentoinen lumisade, joka lakkasi melkein heti ennen kuin oli kunnolla alkanutkaan.
  Vitilumi tekee niin jouluisen tunnelman.
  Piparin tuoksuista viikonloppua!

  SvaraRadera
 2. Olihan se hyvä, että säästyitte lumimyräkältä! Se hiljainen lumisade antaa joulun tunnelmaa. Onneksi kevyttä pakkaslunta vain, vitilunta. Se tuntuu jatkuvan tänään, sunnuntainakin. Kiitos samoin sinne teillekin!

  SvaraRadera