onsdag 1 december 2010

Joulukuun alku

Talvi on alkanut todella aikaisin tänä vuonna. Saa nähdä, kuinka kauan tätä kestää sitten. Tällä hetkellä ei tule mieleenkään väittää, että maapallo lämpenee ihmisen tekosien takia. Mutta hyvä on jos olemme jotain oppineet siitä, että maapalloa ja ilmastoa on varjeltava saastumiselta ja tuhoamiselta. Pitemmässä juoksussa ilmaston vaihteluissa lienee kuitenkin etupäässä kysymys luonnon omista mekanismeista, joiden takia ilmasto lämpenee tai kylmenee.
Kävin parturissa tai kampaajalla tänään. Maksoi kokonaista 30 €.  Pulitin kortillani mukisematta, mutta kyllä hinta jo hirvittää. Ajatelkaa, noin 180 vanhaa markkaa pelkästä leikkauksesta + föönauksesta!  Tunti siinä vierähti, mutta koska kampaaaja oli ainoana paikalla, hän joutui myös vastaamaan puhelimeen välillä. Ensi kerralla kyllä protestoin tuon hinnan takia.
Alkupuolella iltapäivää paistoi aurinko, samalla taivaan peitti tummansininen pilviverho horisontissa. Oli todella kaunista, syvät värit.
Kauempana auringon valaisemat hanget ja metsän yläpuolella tumma pilviseinämä. Mitähän siellä tapahtui, satoiko lunta vai oliko tumma väri auringon luoma harha.
Pian tämän jälkeen taivas vetäytyi kokonaan pilveen ja hämäryys valtasi  maailman lopullisesti tältä päivältä.

Joulutähti on vielä sytyttämättä.

Tämä jukka etsii vielä lopullista paikkaansa. Siirsin sen pois yhden ikkunaan ripustamani joulutähden tieltä. Ruukkukin olisi vaihdettava isompaan.
Piparkakkutaikina olisi tehtävä, samoin pitäisi leipoa ja paistaa joulutähtiä.

6 kommentarer:

 1. Kampaajalla käynti on tosiaan nykyään hurjan kallista.Siitäkin syystä pidän edelleen pitkää tukkaa, vaikkei se kaikkien mielestä näin vanhalle sovikaan. Tarpeen tullen voi lyhentää latvat vaikka itse.

  On sinulla komeita, suuria viherkasveja, vaikka muistan, että jouduit antamaan tilanpuutteen takia jo joitain poiskin :)

  SvaraRadera
 2. Millan,
  Mitenkä sinä aina puhut olevasi vanha, vaikka olet nainen parhaassa iässäsi! Jos saan sanoa. Minulle ei pitkän tukan pitäminen sovi, huomasin sen taas! Hermostun, kun tukkaa tunkee silmiin ja suuhun ja sitä saa pestä jatkuvasti eikä se koskaan ole kunnolla. Nyt päätin, että pysyn lyhyessä kuosissa tukan puolesta lopun ikääni!
  Kiitos viherkasvikommentistasi! Kyllä minulla niitä on ollut ja olen antanut useimmat pois. Tämä on vielä jäljellä ja pidän sen, jos se vain viihtyy täällä. Toistaiseksi se on selviytynyt.

  SvaraRadera
 3. Juu-u kampaajalla käynti on kallista.
  Pikkuäiti on anmmatiltaan kampaaja ja ja mummun kutrit pysyvät kuosissa vaihtokauppa menetelmällä.
  Mummu kutoo villasukkaa, pipoa, lapasta jne.
  Ihana tuo eka kuvasi ... sait sinne ikuistettua talven sinisyyden.
  Jännää tonttujen hipsuttelu aikaa...

  SvaraRadera
 4. Sinullahan onkin sitten kampaajalla käynti hoidossa! Eikö olekin upean sinistä! Valkoinen lumi vielä vahvistaa sitä. Pakostakin sitä rupeaa kuulemaan tonttujen hipsuttelua jo...

  SvaraRadera
 5. Minulla on tunne, ettei tarvitse tehdä mitään ja joulu tulee silti. Saas nähdä kuinka pitkään tätä tunnetta kestää?

  SvaraRadera
 6. Kunpa voisimmekin säilyttää tuon tunteen jouluun asti, että joulu tulee vaikka ei niin kamalasti rehkittäisikään! Toivon vain, että välttyisimme tuolta loppuhetkien paniikilta, siltä, että kaikki tuntuu kaatuvan päälle, kun ei ole tullut tehtyä sitä eikä tehtyä tätä. Siispä yritämme säilyttää tuon tunteen jouluaattoon saakka! Hyvää joulunalusaikaa!

  SvaraRadera