lördag 25 december 2010

Joulupäivä

on rauhoittunut aaton kiireitten ja hälinän jälkeen. Päivä on tuskin valjennut kun se jo hämärtyy uutta iltaa kohti ja pimeys laskeutuu lumisten maisemien ylle. Pakkasta oli aamulla reilut -10 astetta, nyt enää - 7,8 ja koillistuuli tohauttelee lumia alas puiden oksilta. Tuulesta johtuen ilma on kylmempää kuin mitä mittari näyttää.
Aurakin on ollut liikkeellä tänään.
Nokia-kissa on haistellut tuulia ovenraosta, kääntynyt takaisin sisälle ja asettunut koko päiväksi makuulle pöydän alle omaan rauhaansa. Pari kertaa se on käynyt ruokakupillansa.
Pojantytär (9 v.) oli valmistanut mummulle pehmeän ja lämpimänpunaisen sydämen, jonka ripustin näkyville makuuhuoneen ikkunalliseen välioveen. Tyttö on muutenkin ahkera ja näppärä tekemään kaikenlaista. Aattoillan hän seurustelun lomassa virkkasi pikkuveljelle päähinettä, joka edistyikin kiitettävästi. Nuorempi sisar (7 v.) opetti minulle uuden tavan taitella servettejä.
Joka kerta nämä pienet tytöt hämmästyttävät minua monipuolisilla taidoillaan, he tuntuvat osaavan niin paljon enemmän kuin me osasimme (minä osasin) heidän iässään.

4 kommentarer:

 1. Mummu sai kauniin sydämen!
  Lapset ovat innokkaita oppimaan uusia taitoja ja mikä parasta ovat myös innokkaita jakamaan oppimaansa.
  Joulutohinaa touhusin tänään jo töissä.
  Kauniita unia ja Tapanintansseihin liukasta parkettia!

  SvaraRadera
 2. Kiitos vain Tarina, mutta taitaa Tapanin tanssit jäädä väliin! Kauniita unia yritellään nähdä. Voihan se joulu olla mukavaa töissäkin. Hyvää jatkoa joulutohinoille:)

  SvaraRadera
 3. Heipparallaa ja tunnelmallista tpaninpäivää. Tulin vastavierailulle ja täältähän löytyi ihania talvisia kuvia ja tarinoita roppakaupalla.
  Taitavia lapsosia siellä!

  SvaraRadera
 4. Kiitos, Markka, kun kävit! Ihastuin myös sinun blogisi kuviin ja kertomuksiin. Toivottavasti tutustumme lisää! Lapsoset ovat kyllä ihania! Tunnelmallista Tapaninpäivää toivotan sinullekin!

  SvaraRadera