torsdag 17 juni 2010

Uusia kukkia

Punapäivänkakkara

Pitkä päivä kului suurin piirtein kokonaan ulkotöissä. Oli sellainen päivä, ettei tarvinnut lähteä minnekään. Eilen kävinkin pariin otteeseen kylillä, ensin kaupassa ja vielä iltapäivällä täytyi lähteä kaupungissa käymään. Mutta hyvinhän se kävi sekin.

Päivänlilja

Tänään olen kitkenyt ja kitkenyt. Kauhistuksekseni sitten (tarkistin Sarin blogista) huomasin, että ei kitkeä saa tänään kuunkierron mukaan. Se oli vasta huomenna se kitkemispäivä! No olkoon, ajattelin. Minä kitken kun olen aloittanut. Pitänee jatkaa huomenna tuloksen varmistamiseksi.

Ruskolilja nupussa

Ja vielä rodo joka alkaa avata nuppujansa. Unohdin knipsaista pois nuo vanhat kukkaset, enkä enää uskalla tehdä sitä ennen kuin kukinta on ohi.
Nyt lopettelen, jatkan huomenna. Vaikka huomenna on taas käytävä asioillakin kaupungissa asti. No, ei sinne ole kuin 35 km yhteen suuntaan ja tie on hyvää asfalttitietä. Joten iloksensahan sitä ajelee.

2 kommentarer:

  1. Unpa upea tuo punapäivänkakkara eli punapietaryrtti (se kai on sen toinen nimi). Minäkin yritin kasvattaa niitä tänä keväänä siemenestä, mutta yksikään ei itänyt.

    SvaraRadera
  2. No olipa huono tuuri, kun eivät itäneet. Muistaakseni kasvatin nuokin aikoinaan siemenestä, sitten olen siirrellyt ja jakanut samalla. Olikohan niillä oltava kylmäkäsittely? Pitäis katsoa,kun en muista. Siinä tapauksessa (ja niin teenkin syksyllä) kylväisin siemenet ruukkuun jo syksyllä ja jättäisin ruukut ulos talveksi johonkin suojaisaan paikkaan (upottaisin ruukut johonkin kukkapenkin nurkkaan suojattuna linnuilta ja hiiiriltä ym), jossa ne saavat sadetta ja pakkasta niin kuin luonnossakin. (no taas minä tyrkytän neuvojani, vaikka tarkoitushan on hyvä!)

    SvaraRadera