lördag 26 juni 2010

Leiri-ilta

Teltta on pystytetty ilta-auringon paisteessa. Istumapölkyt haettu, tulisija rakennettu ympäriltä kerätyistä luonnonkivistä. Pojanpojalla alkaa olla huutava nälkä kaiken touhun keskellä.
 Puita haetaan tietyltä mummun varastolta, varmasti kuivia, ja tuli sytytetään.
Kestää hyvän tovin, ennenkuin hiillos on sopivaa grillaamiseen, mutta sitten se onkin erinomaisen kuuma hiillos koivupuista.
Ensimmäiseen nälkään keitetään nuudelipussikeittoa. Hyvää! Sitten grillille ladotaan niin foliossa marinoituja tomaatteja, sipuleita, perunoita kuin häränfilettä ja nakkeja ja lisäksi vielä herkkusieniä pekoniviipaleisiin käärittyinä. Ja tulos on herkullinen!
Ensimmäinen leiri-ilta pikkumiehen elämässä. Isä ja poika nukkuvat yön teltassa.
Vanhemmat sisarukset ovat kumpikin vuorollaan saaneet tehdä saman.
Telttaan on varattu kynttilä kattoon palamaan, lukulampuksi taskulamppu sekä lukemiseksi Aku Ankkaa ja vanhoja aikakauslehtiä.
Vähitellen aurinko katoaa horisontin taakse, ilta rupeaa hämärtymään yöksi ja sää on lämmin ja tyyni.

2 kommentarer:

  1. Kuulostipa mukavalta ja maistui varmasti herkulliselta!

    SvaraRadera
  2. Oli todella herkullista! Asiaan kuului, että "vieraita" varten oli myös varattu pari istumapölkkyä, joten vieraat saivat osan kestityksestä. Oli oikein mukava ilta, herkullista syötävää, nuotion lämpö, lämmin ilta, ja kaikkein parasta oli lapsen silmien ilo ja innostus ja jännitys tulevan yön suhteen. Hyvinhän se oli sitten mennyt, ei tullut kutsumattomia vieraita kuten kauriita tai kettuja liian lähelle ainakaan. Aamulla sitten poltettiin vielä nuotiollinen puita leirin päätteeksi. Varmaan ikimuistoinen juhannus lapsenlapsen mielestä.

    SvaraRadera