onsdag 9 juni 2010

Sisällä ja ulkona

Peikonlehdet ovat innostuneet kasvamaan. Oikeanpuoleisessa on kolme uutta lehtirullaa tulossa. Vasemmalla yhden uuden alkua. Kolmaskin kaikista suurin kasvaa hyvää vauhtia. Istun näiden edessä, joten kuva tuli niistä.

Kasvihuoneessa viiniköynnökset viheriöivät, vaikka luulin jo niiden paleltuneen. Niihin tulee lehti niin myöhään. Ovat kyllä selvinneet jo monesta talvesta. Kukkia ei ole ollut, eikä siis rypäleitäkään. Kasvatin ne siemenestä, joten on mahdollista, ettei ikinä tulekaan. Enpä tarkistanut nytkään, onko nuppuja.

Kaprifol (tuoksukuusama?) ja humala elävät symbioosissa keskenään. Saa nähdä selviävätkö siitä hengissä. Kuusama rupeaa kukkimaan, kuten näkyy. Kukat tuoksuvat.
Sen vieressä vasemmalla mukaan pyrkii myös kiinankärhö (clematis tangutica), joka kiipeilee myös tuossa ristikossa ja kukkii keltaisin kukin myöhemmin. Syksyllä kukat muuttuvat harmaiksi hahtuvapalloiksi.

Clematis viticella (viinikärhö?) on kasvanut taas tänä keväänä voimakkaasti ja siitä olen todella iloinen. Se kukkii runsaasti sinisin pienin kukin. Se kasvaa tangutican vieressä.

Jo kukkivat esim päivänkakkarat, aloittavat kukintaa.

Ja lupiinit ovat puhjenneet juuri kukkaan. Niitä on levinnyt vähän joka puolelle, täytyy ja olen jo tehnytkin, rajoittaa niiden kasvupaikkoja. Muuten kohta kaikki on vain lupiinia!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar