tisdag 11 maj 2010

Tiistai

Ensimmäiset kevätesikot alkavat kukkia tontilla.

Rapulla kukkivat orvokit ruukuissaan.

Aurinkoinen ja lämmin päivä, joka suurimmaksi osaksi on käytetty ulkotouhuihin. Aamulla olin haravoimassa rantamökin pihaa. Oli tyyni ilma, niin voin selvästi kuulla lintujen äänet. Pari kurkea äänteli voimakkaasti kauempana lahden poukamassa. Yht´äkkiä yksi kurki lensi rantaviivaa pitkin ajaen varista takaa, teki yläpuolellani kaarroksen variksen perään mutta varis pelastautui puiden joukkoon. Kurki jatkoi paluumatkaansa meren lahden ylle ja näkyi laskeutuvan kauempana kaislikkoon, josta päin toisen kurjen ääni kuului. Se oli pieni draaman hetki! Varis ollut varmaan niiden pesällä varkaissa. Aivan niin kuin sen tapana on käydä rastaiden ja muiden pikkulintujen  pesillä saaden aikaan valtaisan rähäkän, kun vastapuolen koko sukukunta ryhtyy äänekkääsen ja näkyvään puolustustaistoon.
-Kaksi  omista pojistani oli puunsahaustalkoissa päivällä. Toinen sahasi puita klapimittaan, toinen ajoi ruohonleikkurin perään asennetulla peräkärryllä ne halkomispaikalle. Siitä heille suurkiitos! Tunnit kuluivat rattoisassa yhdessäolossa. Minullakin mieluisa aihe laittaa keittiössä suuhunpantavaa voimakaksikolle!
-Illalla hain tuotokseni kotiin tänään päättyneestä kurssinäyttelystä. Nyt on ruvettava valmistautumaan seuraavaan omaan näyttelyyn.

2 kommentarer:

  1. Minulla esikot vasta aukaisevat lehtiään. Aurinko kuitenkin paistaa ja lämmintä on luvassa.

    SvaraRadera
  2. Hei Palaga! Kevät on sinnekin tulossa! Ja nyt ehkä vauhtia tulee lisää, kun on lämmintäkin luvassa. Te saatte nauttia keväästä siellä sitten pitempään. Tännekin on kyllä tulossa lämmintä, voi olla, että koivujen lehdet rupeavat vihertämään aivan pian. Pihlajien lehdet ovat jo aukeamassa, näen, kun katson ulos ikkunastani. Ne antavat jo vihreää sävyä metsään. Joko teiltä on lumet sulaneet kaikki?

    SvaraRadera