onsdag 12 maj 2010

Aamutuimaan

Aamu valkeni jälleen aurinkoisena, sumuisena, kastepisaraisena ja tyynenä. Yöllä satoi, joten maa oli märkää. Oli vain päästävä ulos kuuntelemaan ja katselemaan. Kaksi lokin poikasta nökötti laiturin nokassa eivätkä ollenkaan häiriytyneet tulostani. Ne odottivat emolokkeja torkkuen ja välillä valpastuen, kun emolokit lensivät ohi ja yli, tarkastaen että kaikkia oli ok ja jatkoivat kalojen pyydystämistä. Ne kommunikoivat keskenään erilaisia huutoja ja ääniä päästellen (tuli samalla omakuva otettua).(Jos klikkaat kuvaa kaksi kertaa niin näet myös lokit laiturinnokassa!)
Sisällä Grålle nauttii auringonpaisteesta lempipaikallaan kéittiön pöydällä ikkunasta ulos silmäillen.
Äitienpäiväkukat keittiön työpöydän päässä, koska ne eivät jäisi pitkäikäisiksi esim olohuoneen tai keittiön pöydällä, sillä Grållella on vastustamaton tarve pureskella poikki kukanvarsia. Taustalla sähköhellan vieressä keittiöni puuhella, josta olen todella iloinen kylminä talvi-iltoina ja päivinä. Se lämmittää niin ihanasti ja lämpiää myös nopeasti. Sitä ja olohuoneen kaakeliuunia varten täytyy kertomaani puusavottaa käydä. Mieluista hommaa, kun saa itse puut kerätä.
Täytyihän sitten vielä napata kuva kaakeliuunistakin, kun nyt tuli ruvettua uuneista kertomaan. Se on tällainen varaava kaakeliuuni, tietenkin yläosa jäi pois kuvasta.Antaa lämpöä pitkään. Kesällä ei tietenkään tule paljon puita pesissä poltettua, mutta aina silloin tällöin. Joten puita tarvitaan. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar