söndag 4 september 2011

Tyyni syyssunnuntai

Syksyisiä, seesteisiä päiviä. Vielä aivan lämmintä, aamulla seitsemän aikaan +12,7 astetta, aivan tyyntä. Kauempaa pelloilta kuuluu kurkien huutoja. Niitä on kokoontunut sinne syömään ja lepäämään. Pian on taivaalla nähtävissä kurkiauroja, jotka suuntaavat etelää kohti. Hanhiauroja olen jo nähnyt. En tiedä, ovatko joutsenet vielä täällä, vai joko ovat lähteneet.
Muuten on hiljaista, pari metsästäjän pyssynlaukausta kuului aamun hiljaisuudessa. Heitäkin on siis liikkeellä.
Kovin pieneltä näyttää vielä tämä hopeapajun taimi, jonka aikaisemmin syyskesällä istutin tänne rannan tuntumaan. Luulisin sen kuitenkin kestävän täällä veden äärellä auringon paisteessa, mutta myös tuulien tuiverruksessa.
 Aamukaste makaa maassa pitkälle puoleen päivään. Kengät kastuvat kävellessä. Ruusut ovat aukaisseet nuppujansa.
Ehtivät kukkia vielä ennen kylmien tuloa. Tässä on yksi ja sama ruusu, kukat eri kehitysvaiheessa, pienin on nuorin. Väri vaihtuu vanhetessa.
Ja vielä on nuppuja tulossa.
Punahatut kukkivat edelleen. Ne ovat kukkineet kauan jo. Edessä oleva kultapiisku on kuihtunut, mutta sen edessä oleva kukkii vielä.
Rauhallista sunnuntaita lukijoille!

2 kommentarer:

  1. Aivan ihanan miellyttävä postaus, kauniita värejä, ranta kuvissa rauhaa ,pidin kovasti ♥
    Oikein lempeää syksyä sinulle, värejä syksyyn ja iloa!

    SvaraRadera
  2. Kiitos, Seijastiina, kommentistasi ja poikkeamisestasi täällä blogissa! Toivotan sinulle aivan samoja asioita omaan syksyysi! Iloa syksyyn tarvitsemme jokainen, vaikka syksystä pidämmekin.

    SvaraRadera